West Brom krijgt excuses na penalty Hazard

Caroline Tonnelier
| 10 reacties
West Brom krijgt excuses na penalty Hazard
Foto: © SC

Opmerkelijk bericht uit de Premier League. Scheidsrechtersbaas Mike Riley biedt zijn excuses aan West Bromwich Albion naar aanleiding van de controversiële penalty in het voordeel van Chelsea. De strafschop, omgezet door Hazard, bezorgde de ploeg uit Londen in extremis nog een punt.

In de wedstrijd tussen Chelsea en West Bromwich Albion kreeg de thuisploeg diep in blessuretijd een penalty toegekend na een duel tussen Steven Reid en Ramires. Op dat moment stond het 1-2 in het voordeel van de bezoekers, die zo op weg waren naar hun eerste zege op Stamford Bridge sinds 1978.

Na de wedstrijd verklaarde coach Mourinho nog dat de beslissing van de scheidsrechter om de bal op de stip te leggen terecht was. Mike Riley geeft echter toe dat het gaat om een arbitrale vergissing. Het is al de tweede keer in één maand tijd dat Albion excuses krijgt na een fout van de scheidsrechter. Ook Howard Webb verontschuldigde zich omdat hij de ploeg geen penalty toekende in de match tegen Stoke City.

Pleidooi voor inzet technologie

Het was niet de enige arbitrale beslissing in het nadeel van West Brom. De club stuurde daarom een brief naar de Premier League en de scheidsrechterscommissie met een overzicht van vier betwistbare penaltyfase. Daarmee wil men het debat over het gebruik van technologie een duwtje in de rug geven, aldus manager Steve Clarke. “Als er technologie is die scheidsrechters kan helpen om moeilijke beslissingen te maken, moeten we dit bekijken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties