Engeland: Arsenal doet het zuinig, Lamah speelt een hoofdrol bij Swansea

Joris De Wolf
| 4 reacties

Naast de derby tussen Everton en Liverpool stonden er deze namiddag nog vijf andere wedstrijden van de twaalfde speeldag in de Premier League op het menu. Arsenal hield de drie punten thuis tegen een stug Southampton.

Arsenal – Southampton: 2-0
Arsenal heeft geen steek laten vallen in de topper tegen Southampton. The Saints zijn aan een uitzonderlijk seizoen bezig en staan op een mooie derde plaats. Ook The Gunners doen het uitstekend. Arsène Wenger en co staan op kop in de Premier League. Bij de thuisploeg bleef onze landgenoot Thomas Vermaelen 90 minuten op de bank.

Arsenal startte het best aan de wedstrijd. Na twintig minuten spelen was het een eerste keer raak. De Fransman Olivier Giroud bevestigde zijn goede vorm en scoorde het openingsdoelpunt. 1-0 was ook de ruststand.

Na de pauze bleef het razend spannend tot opnieuw Giroud er vlak voor het einde met zijn zevende van het seizoen 2-0 van maakte. Boeken toe voor Southampton, Arsenal blijft ook na dit weekend leider in de Engelse competitie.

Newcastle – Norwich City: 2-1
De thuisploeg kende een bliksemstart. Na amper twee minuten was Loïc Rémy attent op een hoekschop en scoorde de openingstreffer. Nog in de eerste helft verdubbeld Yoan Gouffran de score. Hij was goed gevolgd op een kopbal van Sammy Ameobi.

Na de pauze was het een tijdje wachten vooraleer de spanning terugkeerde in de wedstrijd. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd was het toch raak voor de bezoekers. De Nederlander Leroy Fer scoorde met het hoofd. Verder dan dat doelpunt kwamen de bezoekers niet waardoor de drie punten in Newcastle bleven.

Fulham – Swansea City: 1-2
Bij Swansea stond onze landgenoot Roland Lamah praktisch de volledige wedstrijd op het veld. Fulham-doelman Maarten Stekelenburg had heel wat moeite op een poging van de Belg. Het eerste doelpunt viel tien minuten na de pauze. Aaron Hughes klopte zijn eigen doelman waardoor de bezoekers met een voorsprong de rust in gingen.

Nog eens tien minuten later stonden de bordjes opnieuw in evenwicht. De voorzet van Parker belandde in de goal van doelman Michel Vorm. De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel tot Jonjo Shelvey er tien minuten voor tijd 1-2 van maakte. Hij deed dat op aangeven van Lamah.