Everton en Liverpool delen de punten

Koen Donvil
| 27 reacties

Everton en Liverpool hebben de punten vanmiddag gedeeld. Na een spektakelrijke wedstrijd werd het uiteindelijk 3-3. Vooral onze Rode Duivels verzorgden de show in Goodison Park. Lukaku (2x) en Mirallas scoorden, Mignolet behoedde zijn team voor een nederlaag.

De partij begon furieus en na acht minuten stond er al 1-1 op het scorebord. Coutinho bracht de bezoekers op voorsprong, maar onze landgenoot Kevin Mirallas wiste dat doelpunt snel uit na slap verdedigen van de Liverpool-defensie. Tien minuten later bezorgde Luis Suarez The Reds weer de voorsprong. Tussendoor ontsnapte Mirallas aan een rode kaart nadat hij zijn studs in het been van Suarez plantte. Mirallas kwam goed weg met 'slechts' geel. Lukaku speelde een ongelukkige eerste helft met enkele gemiste controles.

Lukaku maakt zijn zesde en zevende van het seizoen

In de tweede helft ging Everton op zoek naar de gelijkmaker, maar liet ook Liverpool enkele wenkende kansen onbenut. Voor Everton geraakten Lukaku en Deulofeu niet voorbij een sterk keepende Mignolet. Twintig minuten voor tijd was het toch raak voor Big Rom. Hij verschalkte Mignolet na wat geharrewar van dichtbij, 2-2.

Big Si hield Everton van een derde doelpunt maar moest zich zeven minuten voor tijd toch gewonnen geven toen opnieuw Lukaku de bal kon binnenkoppen aan de eerste paal. De winst leek binnen voor The Toffees tot de pas ingevallen Sturridge de bal in de 89e minuut knap overhoeks binnenkopt. 3-3 de eindstand in een wedstrijd waarin vooral onze Rode Duivels een hoofdrol opeisten.