"Henry zal niet meer spelen voor Arsenal"

"Henry zal niet meer spelen voor Arsenal"
Foto: © SC

Volgens Arsenal-coach Arsène Wenger is het uitgesloten dat we bovenstaand beeld binnenkort opnieuw te zien krijgen. Thierry Henry traint al een poosje mee in Londen, maar van een (tijdelijke) terugkeer is dus geen sprake.

Henry speelt sinds 2010 bij New York Red Bulls, maar omdat de Amerikaanse competitie momenteel stil ligt onderhoudt de 36-jarige spits zijn conditie bij zijn ex-club. Arsenal-fans hoopten stiekem hun held opnieuw te kunnen bewonderen in het Emirates-stadium, temeer omdat Arsenal vrij krap zit in de aanval, maar die ijdele hoop wordt nu door manager Wenger de kop ingedrukt.

"Hij is uitgenodigd en welkom om te trainen wanneer hij wil en kan. Thierry is nog altijd een speler, op een dag zal dat anders zijn, maar we kijken niet naar zijn beschikbaarheid", zegt Wenger in de Engelse pers. In 2012 keerde Henry nochtans wel even terug in de hoofdmacht van The Gunners. Uit vier wedstrijden wist hij toen zelfs twee keer te scoren.

In afwachting van zijn avontuur in India, traint ook de 40-jarige Robert Pirès mee bij zijn voormalige werkgever. De Franse coach benadrukte nogmaals dat geen van beiden de clubkleuren nog zullen verdedigen. "De spelers hebben me gebeld. Het is niet zo dat ze iets willen bieden, het gaat erom dat ze plezier willen hebben en dat ze kunnen werken aan hun fitheid. Normaal gesproken trainen ze niet mee met het eerste team, maar als er ruimte voor is wel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties