Eurostadion: "Wachten op een concreet dossier"

Joris De Wolf
| 3 reacties
Eurostadion: "Wachten op een concreet dossier"
Foto: © SC

De laatste tijd is er heel wat te doen geweest rond het nieuwe nationale stadion dat in 2020 klaar moet zijn voor gebruik. Vooral het feit of er al dan niet een atletiekpiste komt is een heikel discussiepunt. "We wachten op een concretisering van het dossier."

“Voorlopig kunnen we nog geen definitieve beslissingen meedelen”, zegt Sofie De Vriese, raadgever communicatie van Vlaams minister van ruimtelijke ordening Philippe Muyters, in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Er is regelmatig overleg met verschillende instanties.”

Steun overheid
Over de financiering van het project zijn er ook al heel wat discussies gevoerd geweest. In het begin was er sprake dat het volledige stadion gefinancierd zou worden door privé-investeerders. Uit een studie van Deloitte bleek dat het financiële plaatje niet rond te krijgen is zonder de steun van de overheid.

“Om in aanmerking te komen voor een subsidie van de Vlaamse overheid, moet het project ingediend worden door een club die aangesloten is bij Voetbalfederatie Vlaanderen. Dat is een tak binnen de KBVB. De voetbalbond zelf kan geen subsidie aanvragen. Daarnaast zijn er nog heel wat voorwaarden waaraan het project moet voldoen. Bijvoorbeeld: Het gebruik van het stadion, enkele sociale doelstellingen,…”

Bouwaanvraag
“Als het stadion op parking C in Grimbergen gebouwd wordt, dan moet er een bouwaanvraag ingediend worden bij het Vlaamse gewest. Dat zal denk ik nog een tijdje duren aangezien er heel wat factoren meespelen. Er zullen eerst beslissingen moeten gemaakt worden zoals de toegankelijkheid van het stadion, de mobiliteit en natuurlijk of er al dan niet een atletiekpiste komt.”

“Eigenlijk is de bouw van zo’n stadion geen speciaal geval. Je kan het perfect vergelijken met de bouw van een groot winkelcentrum. Er zijn plannen, er is een bepaalde haalbaarheid en er is nood aan een draagvlak om het stadion rendabel te maken”, besluit De Vriese. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties