Interview Hyland weet zeker: "Dit merkt men op in Europa"

Robby Morren
Robby Morren
| 10 reacties
Hyland weet zeker: "Dit merkt men op in Europa"
Foto: © SC

De onverhoopte overwinning tegen Dinamo Kiev en de bijhorende groepswinst in de Europa League zorgden voor een boost in het Genkse kamp. De Limburgers reageerden voortreffelijk na de blamage op Oostende. Volgens Khaleem Hyland is Genk een stuk volwassener geworden dan vorig seizoen.

Door Robby Morren

Khaleem, het verschil tussen de wedstrijd tegen Oostende en die tegen Dinamo Kiev was hemelsbreed.

"Wat tegen Oostende is gebeurd, was een incident. Dat ligt nu achter ons, we kunnen de klok niet meer terugdraaien maar daar zijn geen excuses voor. We hebben gereageerd met een prima prestatie tegen Dinamo Kiev. We zijn mentaal klaar en we bekijken het wedstrijd per wedstrijd."

Het middenveld met jou, Kumordzi en Gorius was heel sterk tegen Kiev.

"We speelden met drie, twee iets meer verdedigend en Julien heeft een uitstekende techniek. We wilden Dinamo geen ruimte geven op het middenveld want we wisten dat zij over heel veel kwaliteit beschikken. We hebben geen kansen weggegeven, het was een hele goede prestatie van het ganse team."

Was de partij tegen Kiev de beste van Genk dit seizoen?

"Deze match was fantastisch omdat het ons de groepswinst opleverde. Het is één van onze beste wedstrijden maar we hebben dit seizoen al veel goede matchen gespeeld."

Het was alleszins mooi voor de supporters.

"Absoluut. Niemand had verwacht dat wij die wedstrijd zouden winnen, zeker niet na de zware nederlaag tegen Oostende. Iedereen kan een slechte dag hebben maar tegen Kiev hebben we het Genk getoond dat je altijd zou moeten zien."

Jullie pakken de groepswinst in de Europa League voor het tweede jaar op rij. Wat zegt dat over Genk?

"Het toont aan dat wij een heel goed team hebben, dat wij over veel kwaliteit beschikken. Jongere spelers doen ervaring op en leren veel bij. We tonen aan Europa dat Genk een goede ploeg is en dat de tegenstanders ons zeker niet moeten onderschatten."

Europa moet rekening houden met Genk.

"De resultaten tonen aan dat wij het goed doen en dat merkt men ook op in Europa. Het loopt goed in onze thuiswedstrijden maar ook op verplaatsing. We spelen op resultaat en dat is wat telt aan het einde van de rit. We behouden de organisatie en dat is heel belangrijk want we weten dat we voorin voldoende kwaliteit hebben om een doelpunt te scoren."

Is dit Genk sterker dan dat van vorig seizoen?

"Dat zou ik niet direct zeggen. Het is wel zo dat we nu meer op elkaar zijn ingespeeld. We hebben bijna dezelfde kern, op een tweetal wijzigingen na. We zijn als team wel volwassener geworden en de foutjes die we vorig seizoen maakten, maken we nu niet meer."

Je strijdt nog mee op drie fronten. Wat is er mogelijk?

"We stonden vorig seizoen ook in deze situatie. We weten dat het moeilijk is om nog verder te geraken. Elke wedstrijd moeten we aanvatten als een finale en hopelijk levert dat wat op aan het einde van de rit."

OH Leuven is weer een hele andere wedstrijd.

"Dat is zo. Het is aan ons om geconcentreerd te blijven. We moeten spelen zoals donderdag tegen Kiev, vanaf het eerste fluitsignaal er vol voor gaan. We mogen Leuven zeker niet onderschatten en hen geen kans geven om in de wedstrijd te komen."

Was onderschatting een fout die jullie maakten tegen Oostende?

"Dat denk ik wel, ja. Maar we moeten niet naar excuses zoeken. Oostende won en was de betere ploeg vorige week. Dat is nu eenmaal voetbal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties