Reactie Gillet: "Frustrerend dat we geen 90 minuten die organisatie vasthouden"

Gillet: "Frustrerend dat we geen 90 minuten die organisatie vasthouden"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Guillaume Gillet lijkt permanent naar het middenveld te zijn verhuisd. De voormalige rechtsachter moest door zijn blessure plaats maken voor Vanden Borre, maar heeft het best naar zijn zin centraal.

Ook de aanvoerder van paars-wit zag dat het tegen Cercle niet van een leien dakje liep. "Het was een moeilijke match en dat is grotendeels onze schuld. We vergaten een tweede keer te scoren en door een reeks foutjes geven we een doelpunt weg en Cercle de kans om terug in de match te komen. We hadden tot dan toe een heel goede organisatie, maar het is wel frustrerend dat we dat niet negentig minuten lang kunnen volhouden."

Maar bij Anderlecht hebben ze allang afgezworen om de perfecte match te spelen. Zoveel mogelijk punten vergaren, is de boodschap. "We bekijken het match per match en tot maart moeten we zo dicht mogelijk bij de top blijven", geeft ook Gillet toe. "De volgende twee matchen kunnen we vertrouwen tanken om daarna een resem topmatchen af te werken."

Gillet heeft daarbij zijn voormalige plaats op het middenveld weer ingenomen. "Ik ben daar eigenlijk wel blij om. Maar geef me nog een paar matchen en het gaat beter en beter gaan. Het is weer even wennen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties