Besiktas niet voorbij Sivasspor

Caroline Tonnelier

Besiktas is vanavond in eigen huis niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel tegen Sivasspor. Het laat zo de kans liggen om te profiteren van het puntenverlies van Kasimpasa, dat tweede blijft in de Süper Lig.

De thuisploeg kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong via Hugo Almeida. De Portugees tikte een voorzet van Motta binnen. De Zwarte Adelaars kregen nog verschillende kansen om de score op te drijven, maar lieten dit na. Na twintig minuten kregen de bezoekers via Utaka een goede mogelijhkheid op de gelijkmaker, maar zijn bal strandde op de kruising.

Na de pauze kwam Sivasspor beter in de wedstrijd. Twintig minuten voor affluiten volgde de beloning, met een schitterend doelpunt van Da Costa. In de slotfase kwam Sivas zelfs nog dicht bij de drie punten, toen een poging van Chahechouhe van de lijn werd gehaald. Besiktas blijft zo op de sukkel: de ploeg uit Istanbul kon in de laatste acht matchen maar drie keer winnen.