Leekens: "Keuze voor Club Brugge was emotionele beslissing"

Leander Mespreuve
| 15 reacties
Leekens: "Keuze voor Club Brugge was emotionele beslissing"
Foto: © SC

Georges Leekens was gisteren te zien in het Canvasprogramma Karakters. In gesprek met Ben Crabbé werden enkele gevoelige thema's aangesneden zoals zijn overgang naar Club Brugge: "Geen spijt, maar kreeg er geen eerlijke kans."

De ex-bondscoach van de Rode Duivels vertelde opvallend rustig over de heisa van het afgelopen jaar. “Voorzitter Verhaeghe en Mannaert hebben me overtuigd door te stellen dat mijn werk bij de Rode Duivels zo goed als af was. Ik weigerde eerst enkele dagen, maar bezweek onder hun emotionele druk”, aldus een nuchtere Leekens.

“Het makkelijkste was om bij de Rode Duivels te blijven, dan ging ik mee naar ongetwijfeld een van de mooiste WK’s ooit. Ik koos voor de club van mijn hart, ik geef toe dat dit een inschattingsfout was”, slaat de ex-Club Brugge-coach mea culpa.

“Een keuze voor het geld was het zeker niet, dan had ik enkele maanden daarvoor moeten ingaan op een lucratief aanbond uit Qatar.” “Het is enkel jammer dat ik nooit een eerlijke kans gekregen heb, zelfs niet toen we vier punten voorstonden op Anderlecht. Maar ik ben een man met karakter, ik laat mij niet beïnvloeden door wat er gezegd en geschreven is.”

Tot slot nog een kleine sneer naar de Belgische pers: “In het buitenland hebben ze wel respect voor het werk dat ik geleverd heb bij de nationale ploeg. Of denk je dat dit zomaar uit de lucht komt gevallen? Vanbinnen brand ik nog van ambitie, in het buitenland zijn er genoeg mensen die mij wel waarderen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties