Wat staat er vandaag nog op het spel in poules A tot F?

Wat staat er vandaag nog op het spel in poules A tot F?
Foto: © SC

In de Europa League valt het doek vandaag ook over alle groepen. In groepen A tot F weten we omstreeks 20.45 uur hoe de vork in de steel zit. Een overzicht:

Groep A: Swansea enkel bij drama uitgeschakeld

In groep A zijn de kaarten zo goed als geschud. Valencia is zeker van groepswinst en ontmoet in eigen huis Kuban Krasnodar. Swansea City gaat op bezoek bij het al uitgeschakelde St. Gallen. Enkel als Kuban verrassend wint in Spanje én Swansea verliest, dan kunnen de Russen zich alsnog plaatsen voor de volgende ronde. 

Die kans is bijzonder klein. Gelooft u er in? Dan kan u van een gratis bonus van 60 euro meteen 600 euro maken bij UNIBET als u hier inzet.

Groep B: PSV in eigen huis vol aan de bak

Het bescheiden Ludogorets uit Bulgarije is in groep B nu al zeker van de groepswinst. Het mag bij het al uitgeschakelde Dinamo Zagreb het puntenaantal nog wat proberen aan te dikken tot een bijzonder fijne 16 op 18. 

Het duel om plek twee staat in Eindhoven op het programma: PSV ontmoet daar Chornomorets. In de heenwedstrijd in Oekraïne werd het 0-2 voor de Eindhovenaars, dus zij hebben de beste papieren in handen om zich alsnog te plaatsen voor de Europese lente. Aan een punt heeft het bovendien genoeg.

Groep C: Salzburg en Esbjerg voor groepswinst

In de groep van Standard nog twee prestigeduels. Zo mogen Salzburg en Esbjerg het onder elkaar gaan uitmaken voor groepswinst. Salzburg heeft 15 op 15 en won in Denemarken met 1-2, dus moeten de Denen met twee doelpunten verschil (of met 2-3) winnen om nog de groepswinst weg te komen kapen.

Standard en Elsfborg maken onder elkaar uit wie laatste wordt in de groep. Het is tevens een moment om het blazoen op te poetsen.

Groep D: Essevee heeft genoeg aan een punt

Zulte Waregem mag 'thuis' in Jan Breydel tegen het al geplaatste Rubin Kazan op zoek naar het puntje van de Europese overwintering. De groepswinst is zeker voor de Russen, dus moet Zulte Waregem misschien wel kunnen stunten.

Als de fusieclub alsnog verliest, dan moet de wedstrijd tussen Maribor en Wigan op een gelijkspel eindigt. Is er een winnaar en winst Essevee niet, dan is de winnaar uit het andere duel meteen de koning te rijk.

Gelooft u in een Europese overwintering van Zulte Waregem? Waag er een gokje op bij Unibet en uw gratis bonus van 60 euro wordt in een klap 96 euro waard. Als u meer geloof hebt in Maribor, kan dat al 540 euro worden. Zet dus zeker in!

Groep E: Fiorentina voor groepswinst

Fiorentina moet in eigen huis een puntje pakken tegen Dnipro om de groepswinst binnen te halen. Het is een louter prestigeduel, want beide teams zijn al langer zeker van de top-2 in de groep. 

In dezelfde groep spelen Pandurii en Pacos de Ferreira een overbodig duel om plek drie. De Portugezen hebben voorlopig dubbel zoveel punten: 2 versus 1. Beide teams zijn al lange tijd uitgeschakeld om Europees voetbal na de winterstop.

Groep F: APOEL moet weer hopen op een mirakel 

APOEL Nicosia lag eigenlijk al uit het Europees verhaal, na verlies tegen Zulte Waregem in de play-offs, maar het werd door loting opgevist. Nu staat het weer heel erg dicht bij de uitschakeling. Kan het weer ontsnappen? Dan moet het ruim winnen bij het al geplaatste Frankfurt.

Bovendien moet concurrent Maccabi Tel Aviv ook nog eens verliezen tegen het al uitgeschakelde Bordeaux. Mission impossible? Met de Cyprioten weet je nooit.

Durft u er in geloven? Als u een gecombineerde inzet van 60 euro doet op overwinningen van Bordeaux én APOEL, dan kan u maar liefst 1710 euro winnen. Absolute aanrader, dus verzeker je HIER bij UNIBET van je gratis 60 euro gokwaarde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties