Fenerbahce niet te stoppen in Süper Lig

Caroline Tonnelier

Fenerbahce verloor vorig weekend verrassend in de Turkse beker, maar in de competitie zijn de Gele Kanaries niet af te stoppen. Vanavond moest Akhisar eraan geloven. Het werd 4-0 voor de koploper.

Kuyt mist strafschop

De thuisploeg leek al vroeg in de wedstrijd op voorsprong te komen, maar Emenike werd afgevlagd wegens buitenspel. Halfweg de eerste helft was het echter duidelijk dat het heel moeilijk zou worden voor Akhisar. Sonko werd met een tweede gele kaart van het veld gestuurd en Kuyt mocht aanleggen vanop de strafschopstip.  De Nederlander miste echter.

Kort voor de rust kreeg de international een nieuwe mogelijkheid om de score te openen, maar hij miste opnieuw. Toch mocht Fenerbahce nog met een voorsprong de rust in. Alweer Kuyt zette Emenike op weg naar doel en de Nigeriaan faalde niet: 1-0 voor de thuisploeg.

Wedstrijd na een uur gespeeld

Na een uur was de wedstrijd volledig gespeeld. Op aangeven van Emenike verdubbelde Moussa Sow de voorsprong en op het uur kopte Webó de 3-0 binnen. Sow kwam nog dicht bij een tweede treffer, maar zijn poging strandde op de lat. Uiteindelijk werd het twintig minuten voor tijd toch nog 4-0 via Bruno Alves.

Fenerbahce bouwt zo zijn voorsprong verder uit. De kloof met eerste achtervolger Kasimpasa bedraagt voorlopig elf punten. De Gele Kanaries verloren al sinds de openingsspeeldag niet meer.