KRC Genk naar kwartfinale EL? "Deze loting opent perspectieven"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 23 reacties
KRC Genk naar kwartfinale EL? "Deze loting opent perspectieven"
Foto: © SC

KRC Genk neemt het eind februari op tegen Anzhi Makhachkala. De Limburgers trekken in de zestiende finales van de Europa League eerst naar het verre Rusland, om vervolgens de Russen thuis te ontvangen. "De loting op zich kon moeilijker", weet ook Jos Daerden.

Daerden heeft een verleden bij KRC Genk en was ook nog actief in het Oostblok, bij Metallurg Donetsk. Hij staat dus in een prima positie om de kansen van de Limburgers in te schatten. “Ik moet zeggen dat de loting op zich heel goed meevalt voor Genk.”

“Ploegen uit het Oostblok zijn altijd moeilijk in te schatten. Zeker na Nieuwjaar weet je niet hoe die ploeg er zal uitzien. De meeste transfers gebeuren er namelijk tijdens de lange winterbreak (van december tot maart, nvdr.) en dus is het nog wat koffiedik kijken om de sterkte van Anzhi in te schatten.”

"Die teams gaan nu allemaal op trainingskamp, ze missen dus hoe dan ook matchritme"

Daerden zag het ook zelf in zijn periode in Oekraïne, de lange winterbreak is niet altijd even handig. “Tja, na de laatste competitiewedstrijd begin december gaat de riem er even af tot begin januari. Dan verzamelen de spelers op de club, maar wordt er meteen afgezakt richting een ander land voor een trainingskamp, en zo volgen er dan enkele.”

Anzhi zal dus hoe dan ook met een gebrek aan matchritme kampen eind februari. “Dat klopt, je weet dus ook niet wat je moet verwachten. Ze spelen wel oefenwedstrijden, maar dat weegt totaal niet op tegen competitie natuurlijk.”

"KRC Genk kan ver geraken"

Aangezien Genk de laatste Belgische club in Europa is, rust de druk omtrent onze coëfficiënt dan ook op de schouders van de Limburgers. Kunnen ze ver geraken? “De loting op zich valt heel goed mee. Het opent perspectieven en een eventuele kwartfinale zit er zéker in. Maar laat ons eerst nog even die wedstrijden tegen Anzhi en een eventuele achtste finale afwachten”, besluit Daerden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties