Ribéry nog steeds vol onbegrip: "Wat had ik nog meer kunnen doen?"

Ribéry nog steeds vol onbegrip: "Wat had ik nog meer kunnen doen?"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Franck Ribéry wou gisteren na de verkiezing van de Gouden Bal niets kwijt aan de pers. Eens de grootste ontgoocheling doorgespoeld was, sprak hij toch met Bild, maar het is nog steeds met een ondertoon van onbegrip.

Ronaldo ging met de prijs aan de haal. Ondanks de statistieken van de Portugees was het Ribéry die met zijn club het Europese voetbal domineerde. "Wat had ik nog meer kunnen doen dan met Bayern alles winnen?", vraagt Ribéry zich af. "En of ik nou tweede of derde ben, maakt me niets uit. Ik ben geen egoïst en deze prijs was niet mijn doel. Ik wil liever met Bayern prijzen pakken en wereldkampioen worden. Dat is veel belangrijker."

Toch was de prijs een persoonlijk doel. "Natuurlijk had ik graag gewonnen. Maar goed, wij Bayern-spelers waren vooral trots dat we aanwezig waren op het gala. De prijs was mooi geweest voor mij, mijn club, de fans en mijn vrouw. Maar helaas, nu ben ik vooral blij dat we het er niet meer over hoeven te hebben. Dit onderwerp is van tafel. Nu wil ik kampioen worden met Bayern."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties