Juventus en Sampdoria zorgen voor fraai kijkstuk

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 1 reacties
Juventus en Sampdoria zorgen voor fraai kijkstuk
Foto: © SC

Maar liefst zes doelpunten vielen er vanavond in het duel tussen de leider en de veertiende in de stand. Juventus blijft door deze twaalfde zege op rij autoritair koploper in de Serie A.

Sampdoria was de laatste jaren meermaals het zwarte beest van Juventus. De Oude Dame was dus gewaarschuwd en begon ook het best aan de partij. In minuut 18 loodste Paul Pogba zijn maatje Arturo Vidal door de buitenspelval. Die twijfelde niet en schoot zijn negende van het seizoen binnen. Niet toevallig een actie tussen de twee heren die in de picture staan bij enkele buitenlandse topclubs.

De openingsgoal bleek het begin van een waar doelpuntenfestival. Nog voor het half uur verdubbelde Fernando Llorente de score, toch ook al zijn achtste in de Serie A. Sampdoria leek klaar voor de slachtbank en dus dacht Andrea Barzagli het opnieuw spannend te maken. Na wat geharrewar ging het leer via de Juve-verdediger in eigen doel. De vreugde bij Sampdoria was van korte duur. Met een penaltygoal schoot Vidal zijn tweede van de avond binnen, 3-1 aan de rust.

Schicht van Pogba

In de tweede helft ging het festijn gewoon door. Manolo Gabbiadini tekende na slecht wegwerken van Buffon in de rebound voor de 3-2 aansluitingstreffer en werd bijna onsterfelijk met een knal die op de lat uiteen spatte. Het laatste woord was voor Paul Pogba. Wat Gabbiadini kan, kan ik ook dacht de Fransman en met een nog fraaiere pegel zette hij de 4-2 eindstand op het bord.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties