Interview Mertens: "Prima stap in mijn carriere waar ik ook klaar voor was"

Tamara Vereecken
| 4 reacties
Mertens: "Prima stap in mijn carriere waar ik ook klaar voor was"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Door het vertrek van Jeremy Taravel naar Zagreb moest Lokeren op zoek naar versterking achterin en die vonden de Waaslanders in de persoon van Gregory Mertens. Hij verdiende afgelopen jaren z'n strepen bij Cercle Brugge en is naar eigen zeggen helemaal klaar voor deze volgende stap in z'n carrière.

Door Tamara Vereecken

Echt een verrassing was de transfer van Mertens naar Lokeren niet, allerminst voor de verdediger zelf. “Er was al een tijdje interesse ja, dat wisten we. Sportief is het een stap vooruit, Lokeren ambieert POI, dus ik ben blij dat het ook effectief gelukt is.”

Gregory Mertens maakte in 2010 de overstap van AA Gent naar Cercle Brugge en ontplooide zich daar tot een certitude in de defensie. “Ik ben drie jaar bij Cercle geweest en heb er bijna elke wedstrijd gespeeld.” De centrale verdediger hoopt bij Lokeren een even succesvol parcours af te leggen en zo verder op te bouwen. “Ik ben nu 22 jaar, deze overgang is een prima stap in mijn carriere waar ik ook klaar voor was. Ik hoop dat ik hier bij Lokeren kan slagen, dat is het allerbelangrijkste en dan zien we wel.”

“Hopelijk met Lokeren mijn tweede bekerfinale op rij”

Mertens is intussen twee weken aan de slag bij zijn nieuwe werkgever. “Ik ben begin januari aangekomen en kon dus nog mee op stage, dat was ideaal om iedereen te leren kennen. De eerste twee weken zijn perfect verlopen.”

Afgelopen woensdag plaatste Lokeren zich voor de halve finale van de Beker. Mertens zat op de bank maar z’n vreugde was er niet minder om. “Dat was schitterend! Nog twee wedstrijden tegen KVO nu en dan hopelijk mijn tweede bekerfinale op rij,” lacht hij.

“Ik wil de concurrentie aangaan”

Mertens moet in de Lokerse defensie de concurrentie aangaan met Maric en Scholz. “Dat zijn twee heel goede spelers,” beseft hij. Maar dat is een situatie die je als nieuwkomer ergens kan verwachten. “Absoluut, je weet als je een stap vooruit zet dat je meer concurrentie krijgt, maar die uitdaging wil ik zeker ook aangaan. We zien wel wat er gebeurt.”

“Ik hoop zo snel mogelijk te kunnen spelen, da’s logisch als voetballer.” Al heeft de verdediger wat dat betreft geen garanties gekregen van Peter Maes. “De trainer heeft me geen basisplaats gegarandeerd. Ik ga hard werken en wanneer ik mijn kans krijg, zal ik die grijpen!”

“Schitterende jaren gehad bij Cercle, maar hoop er dit weekend toch tegen te winnen”

Amper twee weken na z’n vertrek bij Cercle Brugge keert Gregory Mertens er zaterdagavond met Lokeren dus al terug. “Het wil lukken natuurlijk dat direct Cercle-Lokeren op het programma staat. Ik heb drie schitterende jaren beleefd bij de Vereniging, het zal speciaal zijn maar ook raar om tegen mijn ex-collega’s te spelen,” geeft de verdediger toe.

Al komt het duel tegen z’n ex-ploeg misschien nog net iets te vroeg voor Mertens om effectief te spelen. “Ik denk dat het nog wat snel zal zijn, ja… De ploeg draait goed nu, ik zal op mijn kans moeten wachten. Maar als ik toch zou spelen, zal ik er alles aan doen om te winnen natuurlijk (lacht).” Mertens verwacht zich wel aan een serieuze klepper vanavond. “Drie punten meenemen zou geweldig zijn. Makkelijk wordt het zeker niet want Cercle kan tegen goeie ploegen altijd dat ietsje meer,” weet hij uit ervaring.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties