Hoe vangt Zulte Waregem uitgaande transfers en blessures op?

Hoe vangt Zulte Waregem uitgaande transfers en blessures op?
Foto: © SC

Voor Sven Kums zit het seizoen er vermoedelijk op vanwege een gebroken beentje in de voet. Daarmee moet het alweer een sterkhouder missen en heeft de club nog tien dagen om versterkingen te zoeken.

Door Aernout Van Lindt

Een leegloop kunnen we het aan de Gaverbeek verre van noemen, want tot op heden zijn enkel Habib Habibou en Junior Malanda vertrokken deze wintermercato. Reken daarbij ook nog Jonathan Delaplace en Franck Berrier uit de zomer, maar dan nog was er op zich geen reden tot paniek, te meer Kums en N'Diaye al met het oog op een eventueel vertrek van ook Malanda werden aangetrokken.

De langdurige blessures van Leye en mogelijk ook Kums (hij krijgt een weekje rust en daarna wordt beslist of hij al dan niet onder het mes moet) zijn nu echter wel een doorn in het oog. Van Sven Kums werd verwacht dat hij op termijn wanneer het nodig was ook wel op de 10 kon spelen, maar als Thorgan Hazard alsnog bij Anderlecht terechtkomt is de centrale as voorlopig leeg in vergelijking met vorig jaar.

"Het komt wel in orde"

Bij Essevee zelf maken ze zich nog geen zorgen. "Het komt wel in orde", was Francky Dury na de gewonnen wedstrijd tegen Racing Genk duidelijk. "We gaan ons nog versterken om mee te spelen voor de prijzen en onze identiteit te behouden."

De eerste twee versterkingen kwamen alvast uit Malaga, maar een jonge centrale verdediger (Chen) en een 17-jarige spits (Olinga) lijken voor de komende vier maanden niet meteen de versterkingen die nodig zijn, al is zeker Olinga met het oog op de toekomst wel weer een mogelijke toptransfer van Essevee.

Wat kan Zulte Waregem gebruiken?

Wat heeft de fusieclub dan wel (dringend) nodig? Als er een scorende spits bijkomt en een polyvalente/verdedigende middenvelder die Malanda kan doen vergeten, lossen alle problemen zich vermoedelijk vanzelf op.

Het moment dat Thorgan Hazard het gevoel krijgt dat Essevee niet echt verzwakt is, zal hij mogelijk wel nog enkele maanden aan de Gaverbeek willen kamperen. En prijzen pakken met Zulte Waregem, als Gouden Schoen kan dat enkel bevrijdend werken.

Delaplace terughalen?

De contacten tussen Dury en Lille zijn vermoedelijk nog steeds goed, dus waarom niet Jo Delaplace enkele maanden huren? Bij de Franse subtopper komt hij dit seizoen nauwelijks aan spelen toe en de verdedigende middenvelder kent het huis en zou zo depanneur van dienst kunnen zijn.

En voorin? Het geld dat Essevee kreeg voor Habibou kan misschien gespendeerd worden aan een extra aanvaller, maar het moet iemnad zijn die meteen speelklaar is en echt een neus voor doelpunten heeft.

In het 'worst case scenario' is het nog een tien-vijftiental wedstrijden volhouden met Sylla en Caceres alvorens we mogelijk Mbaye Leye in play-off I terug op een veld zien staan. Zijn frisheid kan dan zelfs nog positief werken in de laatste 4-5 wedstrijden. En als Jens Naessens snel terug fit raakt, kan hij misschien ook in de punt worden uitgespeeld - Bongonda bewijst op de flank dat hij een groeibriljant is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties