De metamorfose van Gent

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 9 reacties
De metamorfose van Gent
Foto: © SC

Zondag haalde Gent-coach Mircea Rednic op bezoek bij Racing Genk de overwinning met de vijf nieuwkomers aan de aftrap. Het was pas de eerste zege in een topper voor Gent dit seizoen. Voetbalkrant.com maakt even de vergelijking met de heenmatch en ziet veel verschillen.

Door Sander De Graeve

De heenmatch was de eerste wedstrijd onder leiding van Mircea Rednic. Beide confrontaties tussen de twee teams eindigden op een 1-2 zege voor de bezoekers. Vooral Gent ziet er in vergelijking met toen onherkenbaar uit. We lijsten de grootste verschillen even voor u op.

Tactiek

De Roemeen zette meteen een 4-4-2 neer, zijn geliefde systeem. De selectie van AA Gent was echter samengesteld voor de 4-3-3, het systeem waar zijn voorganger Victor Fernandez het meeste geloof aan hechtte. Wegens een gebrek aan complementaire spitsen vloog de 4-4-2 van Rednic al na enkele weken de vuilbak in. Sindsdien speelt Gent opnieuw met drie man op het middenveld.

Verdediging

In de verdediging zagen we vier wijzigingen. Frank Boeckx stond tijdens de heenwedstrijd nog onder de lat, dit weekend was nieuwkomer Matz Sels daar de held. Van de vier achteraan bleven enkel Rafinha en Lepoint staan. Rafinha, toen linksachter, staat intussen op zijn vertrouwde rechtsachter. Toen liep daar nog ene Carlos Diogo. Lepoint staat intussen weer op het middenveld. Gonzalez Pirez zit intussen vooral in de bank of de tribune.

Links kwam Diabaté in de ploeg, de nieuweling liet zich opmerken met een assist. Achterin maakten Zukanovic, destijds geblesseerd, en Puljic zondag de dienst uit.

Middenveld

Ook op het middenveld en de flanken zien we een verandering, Neto zat zondag op het strafbankje, maar van David Hubert, in oktober nog zijn maatje op het middenveld, is bij Gent geen sprake meer. Ook linkshalf Yassine El Ghanassy, in oktober nog invaller, zocht intussen andere oorden op. Enkel Kage en Soumahoro behielden hun plaats. De leemtes werden ingevuld door Milicevic, Van Der Bruggen en Lepoint.

Aanval

In de aanval stonden in oktober Rodgers Kola en Sloan Privat. Het duo, dat samen rond de 2 miljoen kostte werd op zijn zachtst gezegd geen succes. Kola vertoeft intussen opnieuw in Israël en Privat rot weg op de Gentse bank. Hun plaats werd ingenomen door Habib Habibou. Die verzette dit weekend bergen werk en had een voet in beide goals.

Richting Play-off I?

Gent gaf voor de eerste keer dit seizoen blijk van een spelpeil dat een plaats in Play-off I zou kunnen ambiëren. Intussen is de achterstand echter erg groot. De Buffalo's weigeren de moed te laten zakken, maar zitten toch meer met het bekertreffen van morgenavond in het hoofd. De bekerfinale halen én winnen is meer dan ooit het doel bij de jongens van de Ghelamco Arena.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties