RVP viert rentree met doelpunt en overwinning

Leander Mespreuve
| 0 reacties
RVP viert rentree met doelpunt en overwinning
Foto: © SC

Manchester United heeft op eigen veld makkelijk afgerekend met rode lantaarn Cardiff City: 2-0. Robin Van Persie was meteen trefzeker bij zijn rentree. Ook Juan Mata kende een geslaagd debuut voor 'The Red Devils'.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor de thuisploeg. Met Mata en Van Persie meteen in de basis was de aanvallende slagkracht beduidend groter dan afgelopen weken. Na zes minuten resulteerde dat in de openingstreffer van wie anders dan Robin Van Persie.

Antonio Valencia kopte eerst nog tegen de lat, waarna de Nederlands international in tweede instantie het leer achter doelman Marshall wist de deponeren. Meteen een doelpunt na zes weken inactiviteit, van een geslaagde comeback gesproken. Het was zijn achtste van het seizoen.

Nadien kregen ‘The Mancunians’ nog wat kansjes, al speelde ook Cardiff aardig mee. 1-0 was dan ook een logische ruststand.

Na de pauze was het opnieuw United dat de wet dicteerde. Op het uur vertaalde zich dit in een dubbele voorsprong. Ashley Young was dit keer de schutter van dienst. De thuisploeg had de wedstrijd nu volledig onder controle en speelde deze vakkundig uit. Januzaj kwam vlak voor tijd in het veld voor debutant Mata, die onder luid applaus naar de kant ging. Coach Moyes kan zo opnieuw wat rustiger ademhalen.

Dankzij de overwinning sluipen de troepen van coach Moyes dichter bij plaats zes, die momenteel nog bezet wordt door Everton. Cardiff blijft logischerwijs laatste in de stand.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties