Verbist: "Bröndby is een serieuze stap vooruit"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Verbist: "Bröndby is een serieuze stap vooruit"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bram Verbist gaat zich de komende maanden aan een buitenlands avontuur wagen. De doelman tekende tot het einde van het seizoen bij Bröndy IF. "Dit is een absolute topclub in Denemarken."

Door Cédric De Volder

Bram Verbist is opnieuw een volwaardig doelman. De 30-jarige Antwerpenaar werd aan het begin van de voetbaljaargang in de prullenmand gegooid door Cercle Brugge. Bröndby IF geeft de goalie nu een kans. Verbist tekende een contract tot het einde van het seizoen bij het nummer vier uit de Deense Superligaen.

"Bröndby is een absolute topclub in Denemarken", aldus Verbist in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Ik zie mijn overgang dan ook als een serieuze stap vooruit. Ik promoveer van vierde doelman bij Cercle naar tweede doelman bij een topclub. Dat is niet slecht, hé."

De voormalige goalie van onder meer wijlen Germinal Beerschot en Ajax wordt in Denemarken de doublure van de 24-jarige Lukas Hradecky. Is er ook al gesproken over de komende jaren? "Momenteel vervang ik bij Bröndby de huidige tweede doelman. Die jongen heeft zijn hand gebroken en heeft een lange revalidatieweg voor zich liggen. Ik weet dus niet wat de toekomst brengt."

De goedlachse Verbist nam alvast zijn tijd om een nieuwe club te zoeken. Ook Antwerp FC en Videoton toonden de voorbije weken interesse. "Maar ik wilde absoluut zeker zijn van mijn nieuwe werkgever", besluit de doelman. "In Denemarken beland ik niet in een verlaten dorp en ook financieel is de overeenkomst dik in orde. Jammer genoeg blijft mijn gezin in België wonen. Maar ver is Denemarken niet. Tijdens de schoolvakanties verwacht ik ze, hoor." (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Superliga

Nieuwste reacties