Analyse Is KV Mechelen opnieuw op weg naar de zevende stek?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 10 reacties
Is KV Mechelen opnieuw op weg naar de zevende stek?
Foto: © SC

De ommekeer lijkt te zijn ingezet bij KV Mechelen. Sommige positievelingen verwachten de troepen van Franky Vercauteren zelfs nog in play-off I. Maar strandt KVM niet opnieuw net buiten de elitegroep?

De voorbije jaren was KV Mechelen telkens opnieuw een kandidaat voor play-off I. Malinois maakte echter enkele keren kennis met die verfoeide zevende stek in het klassement. Ook dit seizoen zou het wel eens prijs kunnen zijn. Voetbalkrant.com zocht en vond vijf redenen waarom Franky Vercauteren net buiten de elite zal tuimelen.

1. Het is simpelweg te laat voor Malinois

We beginnen dan maar met de meest logische reden. Het is simpelweg te laat voor Malinois. Momenteel strijden KRC Genk, KV Kortrijk, KAA Gent en zelfs Cercle Brugge voor het laatste POI-ticket. Met nog zeven speeldagen te gaan is het onwaarschijnlijk dat alle voorgenoemde teams in een dipje verzeilen.

2. Al is het natuurlijk eens iets anders

Al hebben we een (povere) troost voor de Maneblussers. Het is eens iets anders. De voorbije seizoenen streed Malinois wel degelijk mee voor die begeerde plaatsen. Dit seizoen streed Mechelen eerst en vooral tegen de degradatie. POI was het minste van de zorgen Achter De Kazerne. En laten we eerlijk zijn: ook via POII is er een weg naar ... Europa?

3. Niets moet, alles mag

En dat werd na de ontgoochelingen van de voorbije seizoenen ook verkondigd Achter De Kazerne. "KV Mechelen een kandidaat voor POI? Daar gaan we deze keer helemaal niets op zeggen", viel bij het begin van het seizoen steevast te horen. Maar laten we eerlijk zijn: die bijgestelde ambities werden bij momenten iets te letterlijk genomen...

4. De herrijzenis van de groep

Het mag dus allemaal een tikkeltje positiever. De komst van Franky Vercauteren zorgde echt voor een déclic binnen de spelersgroep. De voormalige Gouden Schoen zette de spelers op scherp. Malinois voetbalt opnieuw als nooit tevoren en zelfs de topclubs - vraag dat maar eens na bij RSC Anderlecht - krijgen stilaan opnieuw schrik voor een tripje richting Antwerpen.

5. Laat Franky maar bouwen

Deze stelling heeft eigenlijk geen uitleg meer nodig. Laat Vercauteren dit seizoen maar in de schaduw puzzelen en in het tussenseizoen gerichte aankopen doen. Strijdt KVM volgend seizoen opnieuw mee voor plaats zes? Volgens ons wel!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties