Italiaanse bondscoach: "Wij waren niet top"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Italiaanse bondscoach: "Wij waren niet top"
Foto: © SC

In groep C leed Italië in zijn openingsmatch tegen Slovenië een pijnlijke nederlaag. Bondscoach Roberto Menichelli stelde zich achteraf waardig op. "Als je verliest moet je de tegenstander feliciteren met de zege."

Italië speelde geen goede wedstrijd, zeker de eerste helft was ondermaats. “Op het moment dat we langszij komen slikken we direct een tweede tegengoal. In de slotminuten drukten we nog door, maar de 1-3 sneed ons de adem af. Door te makkelijk balverlies op de verkeerde momenten verliezen we vandaag de partij.”

Of we onszelf teveel druk hebben opgelegd? “Ik denk het niet. We troffen gewoon een team dat in de vorm van zijn leven zit. Wij waren niet top en dan kan dit gebeuren. Kijk maar naar wat uittredend Europees kampioen Spanje vandaag overkwam”

Zondag wacht voor de Azzuri’s Azerbeidzjan. “Een sterk team dat het in het verleden al tot de laatste vier op een groot toernooi schopte. Ik hoop dat het resultaat van vrijdag tussen Slovenië en Azerbeidzjan ons kan helpen. Nu moeten we vooral naar onszelf kijken, we hebben ons lot nog in eigen handen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties