Manchester City verpulvert Tottenham in topper

Jordy Ferket
| 22 reacties

Manchester City heeft op bezoek bij Tottenham flink uitgepakt. Het werd maar liefst 1-5 voor de ploeg van Vincent Kompany. De kapitein van the Citizens pikte ook zijn doelpuntje mee. Door de overwinning neemt City de leidersplaats over van Arsenal.

City nam onmiddellijk het heft in handen. De ploeg van Manuel Pelligrini speelt al weken de pannen van het dak en dat was nu niet anders. Al na een kwartier kon Aguero de score openen. Nadat hij wegliep uit de rug van de verdedigers liet hij met een prachtige stift de Spurs-doelman kansloos. Bij de rust zag het er nog niet naar uit dat de Franse keeper zich nog vier keer zou moeten omdraaien, maar dat bleek later toch het geval.

Direct na de koffie werd Edin Dzeko neergehaald door Danny Rose. De ploeggenoot van Dembele, Chadli en Vertonghen speelde duidelijk de bal, maar de scheidsrechter wees naar de stip. Rose werd bovendien van het veld gestuurd en Yaya Touré legde de bal netjes binnen. Twee minuten later was het alweer raak. Edin Dzeko maakte er 0-3 van. De veer bij The Spurs was helemaal gebroken. Capoué maakte nog een doelpunt voor Tottenham, maar het was al City wat de klok sloeg. Jovetic en onze nationale kapitein Vincent Kompany legden de 1-5-eindstand vast.