Lof voor Courtois van Europese grootheid: "Hij keept zoals ik"

Lof voor Courtois van Europese grootheid: "Hij keept zoals ik"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Edwin van der Sar heeft de adelbrieven om zijn mening te mogen geven. Als je lof krijgt van een tweevoudig CL-winnaar die eveneens vier keer Europees keeper van het jaar was, mag je terecht fier zijn. Thibaut Courtois viel die eer te beurt.

"Courtois heeft dezelfde stijl als ik", aldus Van der Sar, die gisteren op Anderlecht rondliep voor een vergadering van de European Club Association. "Hij is vooral sober in zijn tussenkomsten. Soms zie ik doelmannen die bij elke tussenkomst de armen en benen in de lucht werpen. Doelmannen zoals Courtois en ik denken na op voorhand en denken bijvoorbeeld: 'Twee stappen opzij en dan pas duiken'. Uiteindelijk hebben we de bal ook. Het is misschien minder spectaculair, maar vooral efficiënt."

Over de toekomst van Courtois is er nog geen uitsluitsel. "Thibaut moet heel goed nadenken. Als hij terugkeert naar Chelsea zal hij moeten vechten voor zijn plaats. Bij Atlético is hij zeker dat hij alle matchen zal spelen en dus zal hij er nog progressie maken. En Atlético is ook geen slechte club", onderlijnde Van der Sar in Het Nieuwsblad.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties