'Eeuwige belofte' mogelijk terug naar vaderland

Leander Mespreuve
| 1 reacties
'Eeuwige belofte' mogelijk terug naar vaderland
Foto: © SC

Parma zal de komende periode trachten om Frederico Macheda opnieuw naar Italië te halen. De jongeling beschikt over een aflopend contract en kon de grote verwachtingen bij Manchester United niet inlossen. Volgens Tuttomercatoweb komt er nu dus licht aan het einde van de tunnel.

De carrière van Frederico Macheda leek op 16-jarige leeftijd in een stroomversnelling te zitten. Hij versierde in 2008 een transfer van Lazio SS naar Manchester United, waar hij klaargestoomd moest worden om een van Europa’s beste spitsen te worden.

Een handvol jaren later staat de teller van de jongeling op amper negentien officiële duels als ‘Mancunian’, waarin hij vier maal raak wist te treffen. Hij kon de clubleiding op geen enkel moment echt overtuigen van zijn kwaliteiten, waardoor hij meermaals verhuurd werd tijdens zijn verblijf over het kanaal.

Zo kwam hij onder meer uit voor QPR, Stuttgart, Doncaster Rovers en Birmingham City, maar ook daar liet hij geen onuitwisbare indruk achter. Roberto Donadoni, huidig coach van Parma, ziet wel potentieel in de speler, en wil hem opnieuw lanceren in de Serie A. United heeft al verklaard dat het contract van de jongeling niet verlengd wordt, waardoor niets nog een overgang in de weg staat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties