Marlies Verbruggen (Antwerp): "500 Belgen zullen kabaal maken"
Marlies Verbruggen (Antwerp): "500 Belgen zullen kabaal maken"
Foto: © SC

Nog twee keer slapen en in Zwolle spelen de Oranje Leeuwinnen tegen de Belgian Red Flames.Wij blikken alvast vooruit op die belangrijke match, met vandaag Marlies Verbruggen.

Door Aernout Van Lindt

"Zaterdag speelden we tegen Polen een oefenwedstrijd. Dat was een potige ploeg, maar we houden er een goed gevoel aan over. Dat we in de slotfase toch konden scoren en zo winnen is goed voor het vertrouwen", begint Verbruggen.

"We hebben het vrij goed gedaan en iedereen wou zich tonen, dat is ook belangrijk. Nu leven we heel hard toe naar die wedstrijd in en tegen Nederland. Iedereen wil zich bewijzen en we willen daar een goed resultaat neerzetten."

"Pintjes zijn voor na de wedstrijd"

Dat zal gebeuren met de steun van zo'n 500 Belgen in Zwolle: "Een goed initiatief met die bussen van de KBVB. Hopelijk gaan die 500 Belgen veel kabaal maken en de Nederlanders overstemmen." Tegen minstens 5000 Nederlanders zal dat moeten gebeuren. "Wij dromen ook van 5000 supporters voor ons bij een thuismatch, maar laat ons eerst maar wat resultaten neerzetten", is Verbruggen duidelijk.

Dat de KBVB op de bussen een pakket meestuurt met ook wat chips, frisdranken en pintjes kan helpen bij de sfeerbeleving in het stadion. Of er niet wat meer bier mee moet op de bussen? "Misschien, maar dan voor na de match. Eerst moeten ze ons nog kunnen aanvuren", lacht Marlies Verbruggen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Wereldkampioenschap

Nieuwste reacties