Lukaku: "Wil in categorie Ibra, Van Persie, Suàrez en Lewandowski thuishoren"

Nicola Cantoro
| 5 reacties
Lukaku: "Wil in categorie Ibra, Van Persie, Suàrez en Lewandowski thuishoren"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Romelu Lukaku is momenteel in Antwerpen om er te revalideren van zijn enkelblessure bij Lieven Maesschalk, de kinesist van de Rode Duivels. Lukaku heeft nog hoge ambities: "Ik wil nog thuishoren in categorie van Ibrahimovic, Van Persie, Suàrez en Lewandowski."

De bonkige spits van Everton wil hoog mikken. “Vorig jaar was ik op jaarbasis al bij de top tien en ik mik altijd hoger. Ga maar na: ik heb elk jaar meer gescoord. Ik kijk naar die topspitsen en ik leer van hen allemaal een beetje", zegt Lukaku in Het Laatste Nieuws.  

Hij legt ook uit waarom die opgesomde spelers echt topspitsen zijn. “Geen enkele spits is hetzelfde, het enige wat ze gemeen hebben is dat ze veel scoren. Ibrahimovic zorgt ervoor dat elke aanval bij hem eindigt, dat dwingt hij af. Suárez kan ongelooflijk slalommen tussen verdedigers en heeft een dodelijke rechtervoet. Bij Van Persie maakt zijn eerste aanname altijd het verschil. En Lewandowski heeft dan weer fantastische looplijnen.”

"In elke wedstrijd moet je andere wapens uitspelen, daarom probeer ik ook van die andere spitsen te leren"

Big Rom zal het wellicht van andere kwaliteiten moeten hebben “Van allemaal probeer ik dingen te leren, maar ik ben anders. Explosiever. Ik moet het meer van snelheid en kracht hebben. Daardoor is het moeilijk voor een verdediger om mij te dekken. Maar in elke wedstrijd moet je andere wapens uitspelen, daarom probeer ik ook van die andere spitsen te leren. Zonder te willen kopiëren, want je moet altijd jezelf blijven. Ik heb geen tijd te verliezen. In het voetbal heb je maar één concurrent en dat ben je zelf.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties