Maradona ziet Mertens finale Coppa Italia halen

Nicola Cantoro
| 18 reacties

De Napolitanen moesten een 3-2- nederlaag ophalen tegen de Romeinen die ijzersterk presteren in de Serie A. Geen gemakkelijk kunstje dus voor de Zuid-Italiaanse ploeg met Dries Mertens in de basis. Radja Nainggolan was geschorst bij Roma.

De beste kansen waren in de eerste helft voor de Giallorossi. Pjanic trok er na 25 minuten vandoor op rechts en trok de bal terug op Gervinho. Het schot van de Ivoriaan werd geblokt en Ljajic kreeg de rebound voor zijn voeten. Zijn inzet was net te hoog, maar dat Napoli moest oppassen voor de counter was hiermee duidelijk.

Ondanks de kansen van Roma, ging Napoli met een voorsprong de rust in. Na 33 minuten kopte José Callejón een uitstekende voorzet van Christan Maggio binnen aan de tweede paal. Napoli sloeg vlak na rust opnieuw toe. Een hoekschop werd door een Roma-hoofd doorgekopt en  Gonzalo Higuaín kon met het hoofd makkelijk 2-0 maken.

Dries Mertens speelde een goede match en bekroonde dat alweer met een assist. De kleine Belg kwam goed naar binnen en zette met een slim pasje Jorginho op weg naar de 3-0. Maradona, voor het eerst sinds jaren in de tribunes van zijn ex-club, zag dat het goed was. Strootman kreeg nog rood voor de Romeinen nadat hij tweemaal een gele kaart voor zijn neus geduwd kreeg voor een fout en de daarop volgende reactie.

In de finale neemt Mertens het op tegen Fiorentina. La Viola won gisteren van Udinese met 2-0 nadat het in Udine met 2-1 was gaan verliezen.