Interview Verbist heeft het naar zijn zin: "Ik wil graag in Denemarken blijven"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Verbist heeft het naar zijn zin: "Ik wil graag in Denemarken blijven"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bram Verbist genoot de voorbije dagen van het mooie weer in... Turkije. De doelman werkte er met Bröndby IF een negendaagse stage af. Hoe gaat het eigenlijk met de Antwerpenaar in Denemarken?

Door Cédric De Volder

Bram Verbist begon het seizoen nog als titularis bij Cercle Brugge. De 30-jarige doelman werd na enkele wedstrijden echter aan de kant geschoven voor Joris Delle. Verbist koos eieren voor zijn geld en verkaste tijdens de wintermercato naar Brondy IF. Voetbalkrant.com had alvast een leuke babbel met de goalie.

Bram, hoe bevalt de nieuwe omgeving?

"Ik voel me heel goed in Denemarken. Al hebben we er net een negendaagse stage opzitten in Turkije. Alle omstandigheden waren uit het boekje. (lacht) Het team is klaar om zondag het tweede deel van de competitie goed in te zetten tegen Aalborg BK."

Hoe schat je het niveau van Bröndy IF in?

"In ben aangenaam verrast door het niveau van het Deense voetbal in het algemeen. Bröndby is dan weer een team dat onder alle omstandigheden wil voetballen. En ik moet toegeven dat het niveau op training toch een pak hoger ligt dan hetgeen ik gewoon ben."

Kan je Bröndby vergelijken met een Belgische variant?

"Het is lastig om appelen met peren te vergelijken, maar ik had het er onlangs over met Igor Vetokele (ex-speler van Cercle die tegenwoordig voor FC Kopenhagen voetbalt, nvdr.). Bröndby zou een partij tegen de Vereniging winnen, hoor. Al is in het voetbal natuurlijk alles mogelijk." (knipoogt)

Je bent door Bröndby gehaald om de blessure van de tweede doelman op te vangen. Heb je ook uitzicht op speelkansen?

"Nee, ik ben hier voor een plaats op de bank. Ik weet ook niet waar mijn toekomst na dit seizoen ligt, maar ik weet nu al dat ik graag in Denemarken wil blijven. Ik had bovendien al een gesprek met de coach en hij was lovend over mijn houding en prestaties."

Maar hoop je niet stiekem op een blessure of een schorsing voor Lukas Hradecky?

"In dat geval zal ik er natuurlijk alles aan doen om me in de kijker te spelen. (knipoogt) Lukas was mijn kamergenoot op stage en is een toffe kerel. Ik wens hem dan ook geen ongeluk toe. Of hij kwaliteiten heeft? Lukas is de onbetwiste nummer één van Finland, hé."

En wat met de eenzaamheid aldaar?

"Mijn vrouw heeft hier al een weekendje doorgebracht, hoor. En tijdens de krokusvakantie komt de volledige familie op bezoek. Ik ben dus niet te veel alleen." (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Superliga

Nieuwste reacties