Van der Elst: "Gent heeft gebrek aan creativiteit"

bart ver elst
| 9 reacties
Van der Elst: "Gent heeft gebrek aan creativiteit"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent neemt het zondag in Luik op tegen de leider van de Jupiler Pro League: Standard. Het draait de laatste weken, en eigenlijk al het hele seizoen, heel moeizaam bij Gent. Onze redactie belde met Franky Van der Elst om een reactie over deze problemen.

Door Bart Ver Elst

“Het zal ontzettend moeilijk worden voor Gent om in Luik te gaan winnen. De ploeg heeft echt een probleem met resultaten te halen. Er worden heel moeilijk kansen gecreëerd waardoor het voor het team erg moeilijk is om te scoren”, aldus Van der Elst.

Gent heeft nog een waterkansje om Play-off 1 te halen, zal dat lukken? “In principe heeft Gent vorige week tegen Lokeren de laatste kans op Play-off 1 verspeeld. En dan was er nog het geval met de penalty die er geen was. Daar hebben ze geluk mee gehad.”

Persstop

Is er dan veel verbetering onder Rednic tegenover het begin van het seizoen? “Ik ken de kwaliteiten van Rednic als trainer, maar bij Gent pakt het precies moeilijker. Er is wel verbetering zichtbaar, maar ergens stuit hij op de beperking van de groep, namelijk dat er te weinig creativiteit in het team zit.”

De spelers van Gent lasten ook een persstop in, die zeker tot maandag verder gaat. “Die persstop is niet logisch, misschien is dat wat uit onmacht. Of je kan de dingen gewoon weerleggen hoe ze echt zijn, of je weerlegt de dingen die in de pers verschijnen met prestaties op het veld. Zo simpel is dat.”

“Ik snap natuurlijk dat het niet leuk is om als speler sommige dingen te lezen die in de pers verschijnen, maar dat maakt elke speler mee in zijn carrière. In het tussenseizoen zal Gent de ploeg wel gevoelig versterken, want ik denk dat ze de verhuis naar de Ghelamco Arena anders voorgesteld hadden”, besluit Van der Elst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties