Een even jaar, dus Racing Genk bekert verder

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
Een even jaar, dus Racing Genk bekert verder
Foto: © SC

Racing Genk kan zich vanavond plaatsen voor de achtste finales van de Europa League. Met een duel daarin tegen - vermoedelijk - AZ is zelfs de kwartfinale nog steeds niet ondenkbaar. Daarmee zou Racing Genk geschiedenis schrijven.

Door Aernout Van Lindt

Vooraleerst zouden de Limburgers natuurlijk persoonlijke geschiedenis schrijven. Nog nooit wist Racing Genk zover door te stoten in de Europa League. Een kwalificatie vanavond tegen de hekkensluiter uit Rusland ligt in de lijn der verwachtingen en zou - na de 0-0 in Rusland en het ontslag van Mario Been dit weekend - een positieve boost kunnen geven aan het moraal.

Maar ook voor het Belgische voetbal zou de plaatsing van Genk - de enige overlever na Nieuwjaar van Belgische bodem - bijna historisch zijn. De tijd waarin we Europese finales speelden ligt al lang achter ons, een achtste finale is iets waar we ons al heel blij om mogen maken.

De recente geschiedenis leert ons dat bij de laatste 16 in een Europese beker raken ons niet elk jaar lukt. De statistische goden lijken Genk dan weer wel goed gezind, want in een "even jaar" bekeren we wel verder richting top-16. Een overzichtje van de laatste jaren:

2012-2013: /
2011-2012: Standard verliest in achtste finales van Hannover 96 (2-2, 0-4)
2010-2011: /
2009-2010: Standard en Anderlecht zitten beiden in de achtste finales. Anderlecht wordt in dat stadium uitgeschakeld door Hamburg, in de kwartfinales is ook Standard te klein voor de Duitsers.
2008-2009: /
2007-2008: Anderlecht raakt in de achtste finales en wordt dan uitgeschakeld door Bayern München.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties