Matennaaierij van het hoogste niveau met... Jan Vertonghen

Matennaaierij van het hoogste niveau met... Jan Vertonghen
Foto: © SC

Jan Vertonghen liet zich gisteren niet van zijn mooiste kant zien. De Rode Duivel ging in het Europa League-duel tegen Dnipro wel heel gemakkelijk tegen de grond na een contact met Roman Zozulya. Waarom is toneel de laatste seizoenen ingeburgerd geraakt?

Jan Vertonghen ging immers als een speer tegen de vlakte na een tikje van Roman Zozulya. De verdediger van Dnipro kreeg onmiddellijk een rood kartonnetje onder de neus geduwd. Nochtans ging er een duel aan vooraf dat - vooral in de Premier League - wekelijkse kost is. Het is dan ook logisch dat Zozulya door het lint ging na de beslissing van de scheidsrechter van dienst.

Dit aspect van de sport kwam de laatste seizoenen meer en meer op het voorplan. Anno 2014 kan je immers geen wedstrijd meer bekijken zonder een vorm van matennaaierij, schwalbes of andere vormen van anti-voetbal. Een dergelijke actie is één, maar deze beslissingen beïnvloeden ook de partij an sich. Dnipro had immers een grotere kans op kwalificatie met elf.

Nu is het zeker en vast niet onze bedoeling om Vertonghen met de vinger te wijzen. Het fenomeen is immers zodanig ingeburgerd geraakt dat geen haan er nog naar kraait. Net om die reden blies onze redactie de 'Oskaar van de Week' in het leven. Elke maandag krijgt de speler die de kroon spande deze 'bekroning'. Gelukkig voor Vertonghen doen we het tijdens de midweek niet. Er zou immers geen enkele twijfel zijn geweest... Foei, Jan!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties