Club Jacobs verliest, Sochaux wint in Franse degradatiestrijd

Jordy Ferket

Stade Reims heeft degradatiekandidaat Valenciennes met 3-1 opzijgezet. Sochaux daarentegen kon verrassend winnen met 2-0 van Bordeaux en daardoor komt het op gelijke hoogte met de ploeg van Ariël Jacobs. Beide ploegen blijven wel op de degradatieplaatsen staan.

Stade Reims-Valenciennes 3-1

Valenciennes heeft weer een slechte zaak gedaan in de Franse Ligue 1. De achttiende uit de stand ging met 3-1 onderuit op het veld van Stade Reims. De thuisploeg kwam 3-0 voor, maar in de slotfase wist Dossevi nog een eerredder te maken voor het team van Jacobs.

Door de nederlaag blijft Valenciennes achttiende in de stand. Daarmee degradeert de ploeg momenteel naar de tweede klasse. Bovendien ziet Sochaux op gelijke hoogte komen.

Sochaux-Bordeaux 2-0

Sochaux heeft middenmoter Bordeaux verrassend geklopt met 2-0. Jordan Ayew en Cedric Bakambu scoorden de doelpunten voor de voorlaatste uit de stand.

Ondanks de zege blijft Sochaux nog altijd op de voorlaatste plaats staan. Het komt wel op gelijke hoogte met Valenciennes dat verloor tegen Stade Reims.

Lorient-Bastia 1-1

Middenmoters Lorient en Bastia hebben 1-1 gelijkgespeeld in de Ligue 1. Bruno Ecuele bracht de thuisploeg voor de rust op voorsprong, maar in de tweede helft slaagde onze landgenoot Gianni Bruno erin om gelijk te maken.

Door de puntendeling blijft Bastia negende in de stand. Lorient staat op een elfde plek slechts vier punten onder Bastia.

Saint-Etienne-Monaco 2-0

Monaco verloor eerder deze dag met 2-0 tegen Saint-Etienne. Door de nederlaag mag de club de titeldroom stilaan opbergen. Het verslag zie je HIER.