Beerschot wint topper na incidentrijke partij

Nicola Cantoro
| 138 reacties

Beerschot-Wilrijk won vanmiddag de topper op het veld van Herentals met 1-2. Het was een incidentrijke partij waarbij de scheidsrechter de partij zo'n tien minuten moest stilleggen. Het venijn zat hem in de staart van de wedstrijd, waarin de bezoekers een achterstand nog ombogen in een zege.

In Herentals was het vandaag op de koppen lopen. Voor de topper in eerste provinciale kwam de ongenaakbare leider Beerschot-Wilrijk op bezoek, de gedoodverfde titelkandidaat. De Beerschot-aanhang was zoals altijd weer talrijk aanwezig. Herentals-trainer Luc Beyens liet er voor de match geen twijfel over bestaan. “Beerschot wordt  sowieso kampioen”, liet hij eerder optekenen in Voetbalkrant. Dan moest het vandaag wel voorbij de derde in de stand: VC Herentals.

Beerschot, zonder Cavens en Poorters, trok meteen de kaart van de aanval. Na 25 minuten kwam Herentals voor een eerste keer piepen. Ken Van Bouwel mocht alleen op keeper Snyders afgaan, maar leek voor de neus van de doelman helemaal te verstijven. De 22-jarige spits talmde veel te lang en schoot op de Beerschot-doelman. Hier kwamen de Kielse Ratten heel goed weg.

Reuzenkans Beerschot

Beerschot probeerde nog voor de rust, maar kwam niet tot scoren. Herentals ging veel te slordig om met de schaarse mogelijkheden die ze kregen. Vlak voor rust kreeg topschutter Nijs nog dé kans om Beerschot op voorsprong te brengen, maar oog in oog met de Herentals-doelman besloot de aanvaller veel te zwak. We gingen rusten met een 0-0-stand.

Meteen na rust kon de thuisaanhang aan het feesten. Een hoekschop van Herentals werd aan de eerste paal verlengd tot bij Van De Kerkhof die snoeihard binnen schoot. De leider was op achtervolgen aangewezen en trok volop naar voor. Even voor het uur kreeg Beerschot een vrije trap op een interessante plek. Davy De Smedt knalde de bal snoeihard tegen de paal. Even later probeerde diezelfde De Smedt het opnieuw met een vrije trap. Doelman Olieslagers ranselde de bal uit de kruising.

Match stilgelegd

Een dik kwartier voor het einde lukte het dan toch voor de bezoekers. Een corner werd door Daal in doel gewerkt. Een paar minuten later was het opnieuw raak voor Beerschot. Een flater in de verdediging werd, opnieuw door Daal, afgestraft. Tien minuten voor tijd werd de wedstrijd ontsierd door een incident tussen beide supportersclans.

Enkele Herentals-supporters maakten de Beerschot-supporters hitsig door bier over hen te gooien. De supporters van Herentals kwamen het veld op en probeerden tot bij de Beerschot-supporters te komen. De match werd tien minuten stilgelegd. De partij werd verdergezet, maar de fusieclub kon de 1-2 voorsprong vasthouden tot het einde, waardoor de titel nog meer binnen handbereik ligt.