Spaenhoven: "Supporters groeien naar apotheose toe"

Nicola Cantoro
| 7 reacties
Spaenhoven: "Supporters groeien naar apotheose toe"
Foto: © SC

Beerschot-trainer Urbain Spaenhoven was uitermate tevreden met de overwinning in de topper op Herentals. De titel ligt nu binnen handbereik voor de Ratten. Al wil Spaenhoven dat niet uitspreken.

“Stilaan beginnen de supporters naar de apotheose toe te leven. Maar ik heb samen met het bestuur een aantal weken geleden beslist om ons niet uit te spreken over de titel voor we die bereikt hebben, en dat doe ik nu dus nog steeds niet.” Beerschot-Wilrijk kende de laatste tijd een iets mindere periode met een aantal draws. “We speelden niet slechter of beter dan in de gelijkspelmatchen, maar de bal ging er nu wel twee keer in”, zegt Spaenhoven.

“Herentals had veertien matchen op rij niet verloren waarin het twaalf keer wist te winnen. We wisten dus op voorhand dat het hier niet van een leien dakje zou lopen. We hadden een aantal goede momenten in de match, maar Herentals was heel gretig. Onze schoten naar doel werden altijd afgeblokt”, aldus trainer Spaenhoven.

“Het is positief dat we in het laatste kwartier de match konden beslissen. Na het tegendoelpunt bleven we drukken en Herentals kwam er nog amper uit. Het is niet de eerste keer dat we het verschil op het einde kunnen maken. Dat wil wel iets zeggen over onze fysieke capaciteiten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (1)

Nieuwste reacties