Red Flames U19 de boot in tegen sterk Oostenrijk

Red Flames U19 de boot in tegen sterk Oostenrijk
Foto: © SC

De Belgische nationale ploeg voor speelsters onder de 19 jaar speelde en verloor een oefenwedstrijd tegen Oostenrijk. Nicole Billa zorgde voor een hattrick.

Aernout Van Lindt in Tubeke

Tubeke is dezer weken the place to be om topvrouwenvoetbal te zien. Dinsdag zagen we de meisjes van de U17 nog gelijkspelen tegen Nigeria, vandaag mocht de U19 de wei in tegen Oostenrijk. Het Oostenrijkse vrouwenvoetbal zit in de lift, Neulengbach zit zelfs momenteel in de kwartfinales van de Champions League - met daarbij onder andere Katharaina Aufhauser en Claudia Wasser, vandaag op het veld tegen de Flames.

Het zou uiteindelijk Nicole Billa - in de eerste ronde van de Champions League goed voor twee doelpunten voor Spratzen, de tweede club in Oostenrijk - worden die met alle eer ging gaan lopen. 

België snel uitgeteld

Al na een kwartier stonden de Flames dankzij Billa op een dubbele achterstand. Na vijf minuten kreeg ze de bal perfect in de loop na balverlies bij de thuisploeg en schoot ze het projectiel onhoudbaar voor Diede Lemey tegen de touwen, wat later pakte ze de bal zelf af en ging ze op wandel. Haar rush eindigde met een knal in de linkerbovenhoek: 0-2 en wedstrijd gespeeld.

De Flames kwamen nog voor de rust echter opzetten, op zoek naar de aansluitingstreffer. Een leuke actie vanop rechts kwam via Tinne Van Den Bergh tot bij Elke Van Gorp, maar zij vond de lat op haar weg. Even later deed Jasmin Pal - de Oostenrijkse doelvrouw - haar naam alle eer aan op een schot van Silke Leynen.

Billa doet de boeken dicht na aantrekkelijke tweede helft

Na de koffie kwamen de Red Flames met vier nieuwe gezichten en vooral veel nieuwe moed op het veld. Dat rendeerde meteen. Margaux Van Ackere tikte Leynen in het hoekje en zij had maar af te leggen naar een goed gevolgde Van Gorp: 1-2. Nog enkele goed uitgespeelde acties volgden, waarbij we vooral een schotje net naast van Lucinda Michez onthouden.

De gelijkmaker hing bij momenten in de lucht, maar de Oostenrijkers bleven stevig op hun benen staan en werden zo terug gevaarlijker. Billa stak ter waarschuwing eerst nog Maierhofer op weg naar de 1-3, maar Van Hauwaert kon nog knap redden. Even later was de Belgische doelvrouw toch geklopt, met dank aan Billa - die zo de matchbal dankzij haar hattrick mee naar Oostenrijk mag nemen. 

Binnen een maand spelen de Red Flames U19 op de Heizel in de eliteronde op weg naar het EK. Dan moeten de meisjes onder andere voorbij Duitsland raken en zal het beter moeten dan vandaag om een kans te maken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Wereldkampioenschap

Nieuwste reacties