Reactie Geschorste Sibum strijdlustig : "We pakten punten tegen iedereen en zeker niet onverdiend, dus waarom ook niet tegen Standard?"

Tamara Vereecken
| 10 reacties
Geschorste Sibum strijdlustig : "We pakten punten tegen iedereen en zeker niet onverdiend, dus waarom ook niet tegen Standard?"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bas Sibum pakte tegen Lokeren z'n vijfde geel en zal er dus zelf niet bij zijn tijdens de cruciale wedstrijd tegen Standard volgende week. De middenvelder van Waasland-Beveren vindt dat er geen reden is tot paniek en heeft alle vertrouwen in de goede afloop voor de Waaslanders.

Tamara Vereecken in Lokeren

De Nederlander was blij met de manier waarop Waasland-Beveren Lokeren op een gelijkspel hield. “We deden het goed, compliment voor de ploeg hoe we ’t hebben aangepakt.”

Al snel in de wedstrijd pakte Sibum een vijfde gele kaart en daarover was hij wel teleurgesteld. “Ik weet nog steeds niet waarom de ref die gaf. Ik heb nog nooit een aanvaller de bal weten ingooien. Henkens had de bal, dus wij wachtten op d’Ulivo, da’s een rechtsback, die komt van ver.” Maar scheidsrechter Verbist oordeelde dat de spelers tijd aan het rekken waren en trok geel. “Ik heb de ref ook gevraagd waarom. Hij zei: ik wil het spel versnellen. Nu goed, ik ga er niet te veel over zeggen want anders krijg ik daar straks nog gedoe mee en dat wil ik niet.”

Feit is dus wel dat de middenvelder de cruciale wedstrijd tegen Standard mist. “Ik vind het zeker spijtig dat ik er door zo’n kaart niet bij ben om jonge spelers of jongens die nog nooit in zo’n situatie hebben gezeten  te kunnen helpen.”

“Stress? Tuurlijk, maar we zijn profs, dat hoort erbij”

Het wordt inderdaad een cruciaal duel volgende week, want pas op de laatste speeldag van de reguliere competitie zal beslist worden of Waasland-Beveren z’n veertiende plaats behoudt en dus play off 3 ontloopt. “Het is vervelend dat het tegen Lokeren niet beslist werd maar goed, dat is dan gewoon zo. Er is nog een wedstrijd en we hebben het zelf in de hand, wij hoeven niet naar anderen te kijken. Als wij in eerste klasse willen blijven, moeten we ’t zelf doen, daar moeten we volwassen in zijn. Wij staan voor, OHL moet.”

De middenvelder weet dat het nu vooral zaak is om de rust te bewaren. “Het zal inderdaad een speciale week zijn maar daarvoor worden we betaald. We zijn professionele voetballers, stress hoort bij onze job. Natuurlijk hangt er erg veel van af maar als je daar te veel over nadenkt, komt het niet goed.”

Bovendien kan Waasland-Beveren terugblikken op mooie prestaties de afgelopen weken en is er volgens de Nederlander dus geen enkele reden tot paniek. “Het is een match zoals alle andere. We moeten gewoon spelen zoals we de laatste maanden doen, da’s goed en volwassen. We pakten punten tegen iedereen en zeker niet onverdiend, dus waarom ook niet tegen Standard?” besloot Bas Sibum.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties