Van Holsbeeck: "Ooit bezoek ik Van den Brom bij een Europese topclub"

Van Holsbeeck: "Ooit bezoek ik Van den Brom bij een Europese topclub"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Herman Van Holsbeeck zat er maandag aangeslagen bij. De manager van Anderlecht ging door een vuur voor John van den Brom, maar na zaterdag moest ook hij zijn strijd staken: "Ik heb hem gezegd dat ook ik hem niet langer kon verdedigen. Heel spijtig!"

Johan Walckiers in Anderlecht

Voor Van Holsbeeck was het één van de moeilijkste momenten uit zijn managerscarrière. "John was een gebroken man toen hij het nieuws kreeg. Hij heeft zelfs nog gepleit om te kunnen blijven, maar de druk was te groot geworden", zuchtte Van Holsbeeck. "We hebben hem als bestuur maximale rugdekking gegeven, maar op een moment wordt het te veel. Zaterdag heb ik hem ook gezegd dat zelfs ik hem nu niet meer kon verdedigen. De druk van de fans, de media en binnen de club was te groot geworden. Hij had geen medestanders meer."

"Van den Brom blijft een vriend voor het leven en dat is een rariteit in het voetbal"

Toch blijft Van Holsbeeck geloven in de trainer Van den Brom. "Als hij hier het positieve kan uithalen, zal hij nog sterker worden. Ikzelf heb er al een olifantenvel voor ontwikkeld, maar Van den Brom was al die kritiek niet gewoon. Als hij hier lessen uit trekt, zal hij het nog ver schoppen. Ik heb hem gezegd dat als hij dit meeneemt, dat ik op een dag als ik op pensioen ben hem zal komen bezoeken bij een buitenlandse topclub en dan zal genieten van een mooie pot voetbal. Want we spreken elkaar nog: John van den Brom is een goeie trainer. En een vriend voor het leven en dat is een rariteit in het voetbal."

"John is een winner en zijn grootste kwaliteit is people management. Dat liet hij vorig seizoen ook zien met de sterren zoals Biglia, Mbokani. Zelfs De Sutter, die op de bank zat, zou voor hem door een vuur gegaan zijn. Hij is dan ook terecht ontgoocheld in de spelersgroep, want ik weet wat hij allemaal voor hen gedaan heeft. Ze hebben hem in de steek gelaten."

"Iedereen probeert zo ongeschonden mogelijk uit de situatie te komen, ook de jongeren"

Zoals ook voorzitter Vanden Stock aangaf: de spelersgroep mag zichzelf ook voor de spiegel zetten. "Een trainer is altijd het slachtoffer van de spelers die op het veld staan. Op een gegeven moment is de machine in gang gezet en als je de ene week wint en de andere verliest op Lierse, Mechelen of Leuven blijft die machine steeds op vollere toeren draaien. En dan heb je ook die jonge spelers die in hun schelp gaan kruipen. Iedereen probeert zo ongeschonden mogelijk uit die situatie te komen, ook de jongeren", analyseert Van Holsbeeck de situatie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties