Ghelamco Arena legt bouwbedrijf geen windeieren: "Al veertig aanvragen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Ghelamco Arena legt bouwbedrijf geen windeieren: "Al veertig aanvragen"
Foto: © SC

De Ghelamco Arena werd verkozen tot mooiste stadion van 2013. Vlak voor de wedstrijd tegen Zulte Waregem werd die prestatie luister bijgezet. Vooral bouwbedrijf Ghelamco plukte al de vruchten van het prestigieuze project.

Sander De Graeve in Gent

Topman Paul Gheysens pronkte met het stadion in Cannes. "Ik was er op de grootste immo-beurs ter wereld. Het stadion heeft echt internationale uitstraling. We kregen intussen maar liefst veertig aanvragen om nieuwe stadions te bouwen. Daarvan kwamen er tien uit Europa, de rest uit de hele wereld."

Ook burgemeester Daniël Termont was nog steeds zo fier als een gieter met het stadion. "Werkelijk overal ter wereld spreekt men er mij over aan. Wie het over Gent heeft, heeft het automatisch over het stadion." Toch ging niet altijd alles even vlot tussen de verschillende partijen. "We zijn vaak in ruzie uit elkaar gegaan, maar kwamen altijd opnieuw samen."

Louwagie: "Belachelijke beslissing van Crevits"

Met de titel van Stadium of the Year mocht ook architect John Bontinck zich terecht wat pluimen op de hoed steken. "Dit was een project van slow design, we kregen tien jaar de tijd om het concept op punt te stellen. Het buikgevoel zat niet altijd goed, maar we zijn er toch in geslaagd om een uniek stadion te bouwen."

Tot slot had algemeen manager Michel Louwagie nog een puntje van kritiek richting de politiek. "Hilde Crevits heeft geweigerd om op de grote invalswegen signalisatie aan te brengen. In Brugge en Brussel staat die er wel, ik vind dat belachelijk en roep haar op om op haar beslissing terug te komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties