Overzicht Italië: Milan blijft in zelfde bedje ziek

bart ver elst

Er stonden vier wedstrijden om 15 uur op het programma in de Serie A. AC Milan liep thuis tegen Parma tegen een nederlaag aan, Lazio Roma kon wel winnen op het veld van Cagliari.

AC Milan-Parma 2-4

Na de uitschakeling in de Champions League van afgelopen dinsdag, kon Milan vandaag alweer niet winnen in de competitie. Parma kwam 2-4 winnen in San Siro. De wedstrijd kon niet slechter beginnen voor Milan, want na vijf minuten mocht doelman Abbiati al gaan douchen na een rode kaart. Antonio Cassano trapte de penalty binnen. 0-1 was ook de ruststand.

Iets na de pauze kon Cassano de score verdubbelen voor Parma. Milan kwam met zijn tienen nog terug tot 2-2, na doelpunten van Rami en een penalty van Balotelli. Nauwelijks twee minuten later kwam Parma alweer op voorsprong via Amauri. Diep in de blessuretijd legde Biabiany de 2-4 eindstand vast. Ook onder Seedorf gaat het dus niet beter met Milan.

Cagliari-Lazio Roma 0-2

Dankzij de winst van Lazio Roma en het verlies van Hellas Verona tegen Inter gisteren, springen de Romeinen over Verona naar de zevende plaats in het klassement. Het blijft zo in de running voor Europees voetbal.

Senad Lulic, de Bosnische middenvelder van Lazio, kon na twintig minuten de score openen voor Lazio. In de 70e minuut maakte Keita er 0-2 van. Bij Cagliari mocht Conti een kwartier voor het einde, na twee keer geel, eerder gaan douchen. De score bleef bij 0-2.