Hazard wipt Galatasaray, Real zonder problemen voorbij Schalke

Manuel Gonzalez
| 29 reacties

Chelsea en Real Madrid mogen blijven dromen van CL- succes. Eden Hazard en zijn blauwhemden zetten Galatasaray opzij, terwijl de Spanjaarden een verplicht nummertje afwerkten tegen Schalke 04.

Vooral de partij tussen Chelsea en Galatasaray was er eentje om naar uit te kijken. Cim Bom Bom slaagde er in de heenwedstrijd immers in om Chelsea op 1-1 te houden. Didier Drogba - terugkerend naar zijn Stamford Bridge - beloofde op voorhand al om niet te juichen bij een doelpunt. Al bleek dat al snel een loze ambitie.

Galatasaray kwam immers helemaal niet in het stuk voor tegen de oppermachtige Blues. Na amper vier minuten was het al prijs. Samuel Eto'o schoot het leer - na een schitterende vooractie van Eden Hazard nota bene - voorbij een verbouwereerde Fernando Muslera. De Turken probeerden wel te reageren, maar nog voor de rust was de wedstrijd al beslist. Gary Cahill zorgde op die manier meteen voor de eindstand.

In Madrid waren de kaarten al geschud. Los Blancos hadden de heenwedstrijd immers gewonnen met enorm zware 1-6 cijfers. Een mirakel kwam echter niet uit de lucht vallen in Santiago Bernabeu. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 3-1 overwinning voor de thuisploeg.

Eigenlijk werd het wederom een CR7-show. Cristiano Ronaldo was alweer goed voor twee rozen. De teller van de Portugees in de Champions League zit ondertussen al aan maar liefst dertien stuks. De flankaanvaller deed nooit eerder beter. Voor de volledigheid: tussendoor mochten ook Alvaro Morata enTim Hoogland eens juichen.