BeNe: Standard zet stap naar titel en is zeker van Champions League

De BeNe League heeft op acht speeldagen van het einde zijn eerste prijs opgeleverd. Standard Fémina doet een stap richting BeNe-titel, maar is alvast zeker van de Belgische titel én een ticket voor de Champions League. Lierse, OHL en Gent gingen onderuit in Nederland.

Ajax - Standard 0-1

Standard won enkele weken terug in eigen huis met 1-0 van Twente na een doelpunt in de slotfase en door de thuisnederlaag van Ajax tegen Twente kon een overwinning van de Luikse vrouwen de titel in de BeNe League weer een stapje dichterbij brengen.

Champions League-ticket binnen

Dan moest wel gewonnen worden op De Toekomst, het jeugdcomplex van Ajax. En uiteindelijk lukte het ook, dankzij een doelpunt van Aline Zeler. De ervaren rot en Red Flame wist tien minuten voor tijd het leer tegen de touwen te krijgen.

Door de resultaten in de wedstrijden van OHL en Lierse is Standard op acht matchen van het einde niet meer bij te halen door een andere Belgische ploeg: de Belgische titel - met bijhorend ticket voor de Champions League 2014-2015 - is meteen binnen.

ADO Den Haag - Lierse 3-0

ADO Den Haag en Lierse maakten er een gesloten eerste helft zonder doelpunten van. Na de rust kwam de thuisploeg wel los. Via Grimberg en twee keer Jansen werd de stand op 3-0 gezet.

De Hagenezen springen zo terug naar de kop van het achtervolgend peloton op de top-3, Lierse moet na een 1 op 12 voorlopig wat afhaken en staat nu in de lagere middenmoot.

Heerenveen - Gent 6-1

Heerenveen ging verrassend vlot voorbij de Buffalo Ladies. Blauw-Wit kon na een vroege 1-0 lange tijd de boel gesloten houden, maar vlak voor rust ging het fout met drie doelpunten in zeven minuten: 4-0 en wedstrijd gespeeld aan de koffie.

Na de pauze kon Jassina Blom voor de tweede keer in evenveel weken scoren en zo milderen, maar het tweede doelpunt van Ploeg deed alle boeken dicht. Uiteindelijk werd het nog 6-1. Opvallend: Miedema - topschutster in de BeNe League - scoorde niet eens bij de Friezen.

PSV - OH Leuven 2-1

Ook OH LEuven kon geen punten sprokkelen in Nederland. In Eindhoven werd het uiteindelijk 2-1. Kristien Elsen opende de score nog voor de Leuvenaars, maar na de koffie zette de thuisploeg het recht. In vijf minuten gingen ze er op en over. PSV/FC Eindhoven blijft zo meespelen voor de vierde plek, OHL moet het voorlopig doen met plaats 10.

Twente - PEC Zwolle 6-2

De tweede in de stand uit Enschede houdt de competitie voorlopig wel nog spannend, door met ruime cijfers te winnen van PEC Zwolle. Nederlands jeugdinternational Jill Roord maakte er drie en mocht de wedstrijdbal houden, Marianne van Brummelen wist er twee te scoren voor PEC - al bracht dat weinig zoden aan de dijk.

Antwerp - Club Brugge 1-1

In het enige duel op Belgische bodem werden de punten gedeeld. In Kontich kwam Antwerp op voorsprong dankzij Angelique De Wulf vijf minuten voor rust, maar nauwelijks twee minuten later stonden de bordjes alweer in evenwicht dankzij Nicky Van den Abbeele. Na rust kwamen er nog een pak kansen, maar het bleef bij een gelijkspel.

De 1-1 is meteen het vijfde (!) gelijke spel van Blauw-Zwart op rij. Antwerp komt door de puntendeling dan weer op gelijk puntenaantal van AA Gent, al won het dit seizoen nog geen wedstrijd en blijft het daardoor virtueel laatste.