Champions League-tegenstanders Anderlecht blijven successen boeken

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
Champions League-tegenstanders Anderlecht blijven successen boeken
Foto: © SC

"Ik durf nu al te stellen dat we punten gaan pakken", riep John Van den Brom uit bij het bekendmaken van de poules van het kampioenenbal. Dat het uiteindelijk maar één puntje zou worden, had niemand op gerekend. Was Anderlecht zo slecht, of hebben we allemaal de tegenstand wat onderschat?

Paris Saint-Germain

Slechts één punt haalde Anderlecht in de groepsfase op het veld van het, toen al bijna geplaatste, Paris Saint-Germain. Dat PSG een niveautje hoger is dan Anderlecht, daar waren we het allemaal bij de loting al over eens. Maar dat Anderlecht in het Astridpark volledig weggeblazen zou worden, was toch een shock voor de Belgische vertegenwoordiger in de Chamions League.

Nee, PSG was veel te sterk. Dat blijkt ook maar eens in het parcours dat het verder aflegde. Ibrahimovic en co maakten Bayer Leverkusen, het huidige nummer vier in de Bundesliga helemaal af. In Duitsland won het met 0-4. Net als tegen Anderlecht scoorde Ibrahimovic ook daar een beauty. Thuis won het ook met 2-1. PSG wordt niet zomaar door velen getipt als dé outsider als winnaar van de Champions League. In de volgende ronde wacht Chelsea. Een affiche om naar uit te kijken. 

Olympiakos

‘Als we de strijd om de tweede plek met Benfica niet kunnen winnen, moeten we altijd de derde plaats kunnen halen in plaats van Olympiakos’, moeten velen in Anderlecht gedacht hebben in het begin van de Champions League-campagne. Toch een kleine misrekening. Olympiakos maakte Anderlecht in totaal af met 6-1-cijfers. In het Astridpark werd het 0-3. Toen speelde paars-wit helemaal niet slecht, maar vergat het zijn kansen af te maken en scoorde Mitroglou aan honderd procent.

Olympiakos is, in tegenstelling tot Anderlecht, superieur in de competitie 

Maar Olympiakos bleef doorgaan op zijn elan en kon de tweede stek in de poule bemachtigen door op de laatste speeldag met 3-1 te winnen van Anderlecht. Geen zwak broertje dus, integendeel. In de volgende ronde leek het zelfs door te zullen stoten tegen Manchester United, maar de 2-0-zege in Athene werd nog omgebogen door drie goals Robin Van Persie in Manchester. Al lieten de Grieken aan heel Europa zien dat ze niet ‘per ongeluk’ voor Benfica eindigden in de groepsfase.

In Griekenland is Olympiakos, in tegenstelling tot Anderlecht in België, superieur in de competitie. Het kroonde zich vorige week al als kampioen met 18 punten voorsprong op de tweede in de stand. Dus toch niet zo een zwakke ploeg, die Grieken.

Benfica

Benfica moest de concurrent worden van Anderlecht om de strijd voor de tweede plaats. De eerste wedstrijd in Benfica werd Van den Brom enorm gecontesteerd omwille van de tactiek in Lissabon. Anderlecht kon amper een kans bijeen voetballen, maar kon toch scoren op het einde van de match. Het werd 2-1 in het voordeel van Benfica.

Thuis tegen Benfica was het verschil tussen beide ploegen bij wijlen minder merkbaar, maar efficiëntie, zowel voorin als achterin, was het duidelijke verschil. Benfica won met 2-3. Toch moest het ietwat verrassend naar de Europa League. Daar wachtte de clash tegen Tottenham, geen sinecure.

Van het nummer vijf in de Premier League werd toch vrij makkelijk afstand genomen. In Londen won Benfica met 1-3, thuis werd het 2-2. De volgende ronde tegen AZ wordt geen onmogelijke opdracht voor de Portugezen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties