Barça zegeviert in knotsgekke Clásico met zeven rozen

Diederik Geypen
| 117 reacties

Real Madrid en FC Barcelona hebben El Clásico gekruid met zeven doelpunten. Na een wisselend scoreverloop en een zondvloed aan kansen - en penalty's - trokken de Catalanen aan het langste eind. Barça nadert door de zege tot op één punt van de twee Madrileense titelconcurrenten.

De wedstrijd was amper zeven minuten ver toen Iniesta een volgepakt Santiago Bernabéu met verstomming sloeg. De Catalaan werd met een gemeten pass aangespeeld door maatje Messi en knalde het leer overhoeks in het dak van het doel. Het regende kansen langs beide kanten in het openingskwartier, maar nadien eiste Benzema een hoofdrol op.

Nadat Di María goed voorzwiepte kopte de Fransman – mede door een slechte interventie van Valdés – binnen. Enkele minuten later stond de aanvaller van de Koninklijke opnieuw aan het kanon. Wederom was Di María de aangever, Benzema controleerde en poeierde binnen. Real leek met een voorsprong de rust in te gaan, maar dat was buiten de Vlo gerekend. Messi schoof in zijn gekende stijl de 2-2 gelijkmaker binnen, waarmee hij topscorer aller tijden werd in de Spaanse klassieker.

Kermis gaat door

Ook na rust gingen beide ploegen door op hun elan, al deed ook de scheidsrechter zijn duit in het zakje. Ronaldo werd op de rand van de zestien gehaakt door Alves. Aan de overzijde ging Neymar neer na licht contact met Ramos die rood kreeg. Twee keer penalty en evenveel keer gefundenes fressen voor Ronaldo en Messi, 3-3.

Met het slot in zicht bleef de kansenregen voortduren. Benzema kon de match beslissen, terwijl Alves voor Barça dan weer de paal trof. Het slotakkoord was voor man van de avond Messi. Alweer vanop de stip bezorgde de Argentijn zijn ploeg drie gouden punten. De Spaanse titelstrijd ligt weer helemaal open.

Valencia - Villareal 2 - 1

In de vooravond vochten de nummers zeven en acht uit La Liga een onderling duel uit. Valencia liep dankzij Javi Fuego tot 2-0 uit. De aansluitingstreffer van Giovani dos Santos kwam te laat voor de bezoekers. Door deze zege verkleint Valencia de kloof op Villareal tot zes punten.