Balans na de reguliere competitie: Eén doel, een pak extra's bij Cercle Brugge

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Balans na de reguliere competitie: Eén doel, een pak extra's bij Cercle Brugge
Foto: © SC

De reguliere competitie ligt alweer achter ons, de ticketjes voor de play-offs zijn verdeeld. Onze redactie maakt deze week van elke club de balans op. Telkens laten we een speler aan het woord. Cercle Brugge verwachtte een zware jaargang, maar kon rustig voetballen.

Door Cédric De Volder

Cercle Brugge maakte dit seizoen een droomseizoen mee. De voetjes zijn bij de Vereniging na het rampseizoen 2012 - 2013 stevig in de grond verankerd. Het scheelde immers geen haar of Cerkeltje mocht tussen Antwerp FC, KAS Eupen en Eendracht Aalst gaan strijden in het vagevuur van tweede klasse. Lorenzo Staelens bleek de voorbije maanden dan ook de geschikte persoon om de groenhemden door deze voetbaljaargang te loodsen. En dat beseft ook Tim Smolders.

"We hebben een goed seizoen gedraaid", is de middenvelder tevreden. "Vorig seizoen waren we op dit moment veroordeeld tot play-off 3 en telden we zelfs drie punten minder dan wijlen Beerschot AC. Cercle was eigenlijk al dood en begraven. Iedereen zou bij de start van dit seizoen getekend hebben voor deze elfde plaats. Het behoud was echt de enige doelstelling."

En toch had de Vereniging dit seizoen een extra droom. In de derby tegen Club Brugge werd de heenwedstrijd in de reguliere competitie immers gewonnen met 2-0. Dat resultaat kon echter niet worden herhaald in de terugwedstrijd. "Met een zes op zes in de derby konden we spreken we een topseizoen", lacht Smolders. "Maar we klagen niet. De vreugde bij de fans na die heenwedstrijd sprak boekdelen."

En nu wacht dus nog play-off 2. De Vereniging is ondergebracht in een groep met Sporting Charleroi, KV Kortrijk en KV Mechelen. "We gaan er geen doekjes om winden. Onze doelstelling is behaald en alles is nu een extraatje. Al gaan we natuurlijk ons uiterste best doen om de fans nog enkele mooie wedstrijden te bezorgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties