Rode lantaarn Spanje wint verrassend en Valencia geeft zege uit handen

Jordy Ferket

Hekkensluiter Real Betis heeft voor een kleine stunt gezorgd tegen middenmoter Levante. Het won met 1-3. Ondanks de zege blijft Betis wel laatste in de stand. Ook Almeria heeft voor een heel kleine verrassing gezorgd door een 0-2-achterstand om te buigen in een gelijkspel.

Almeria – Valencia 2-2

Middenmoter Valencia leek op weg naar een eenvoudige overwinning op het veld van Almeria. Nog voor de pauze stonden de Valencianen al 0-2 voor. Na acht seconden deed Keita de netten al trillen. In minuut 35 verdubbelde Vargas de voorsprong. De wedstrijd leek al gespeeld bij de rust.

Toch gaf de thuisploeg zich niet zomaar gewonnen. In minuut 53 bracht Oscar Diaz zijn ploeg weer in de wedstrijd. Een minuut later waren de bordjes zelfs weer in evenwicht na een goal van Corona. Zo sleepte Almeria uiteindelijk nog een verrassend punt uit de brand. De thuisploeg staat nu zestiende in de stand: twee punten boven een plek in de rode zone.

Levante – Real Betis 1-3

Rode lantaarn Real Betis moest op bezoek bij middenmoter Levante. Beide ploegen gingen met een 1-1-stand de rust in. De hekkensluiter kwam na een kwartier op voorsprong via Sevilla. Tien minuten later stonden de bordjes weer in evenwicht na een goal van Diop.

Na de pauze zorgde Betis toch voor een lichte stunt. Het scoorde nog twee keer. Molina maakte er twintig minuten voor tijd 1-2 van en enkele minuten later breidde Castro de score nog wat uit. Ondanks de zege blijft Betis de rode lantaarn in de Primera Division.