Vierde uit Portugal verliest met kleinste verschil

Jordy Ferket
| 1 reacties

Estoril heeft op eigen terrein met het kleinste verschil verloren tegen Rio Ave. Na de 0-1-nederlaag staat de club nog steeds vierde in de Portugese competitie. Degradatiekandidaat Olhanense ging met 2-1 onderuit op het veld van Académica.

Académica – Olhanense 2-1

Olhanense, moest op bezoek bij middenmoter Académica. Voor de pauze zagen de toeschouwers één doelpunt. Rond het halfuur trapte Marcos Paulo de thuisploeg vanop de stip op voorsprong.

Tien minuten na de rust kwamen de bezoekers langszij. Olhanense-speler Paulo Sergio deed de netten trillen. Toch kwam de thuisploeg weer voor: weer vanop de stip. Het was Marcos Paulo die zijn hoofd voor de tweede keer koel hield. De wedstrijd eindigde dus op 2-1. Olhanense staat laatste in Portugal.

Estoril – Rio Ave 0-1

Estoril, de vierde uit de stand, ontving Rio Ave in het eigen stadion. In de eerste helft kreeg het publiek geen goal te zien. De spelers gingen dan ook rusten met een brilscore op het bord.

Na de pauze viel er uiteindelijk wel een doelpunt. Een kwartier voor tijd kwamen de bezoekers verrassend op voorsprong. Ahmed Hassan kopte een voorzet van Lopez binnen. Zo won Rio Ave met 0-1. Ondanks de nederlaag blijft Estoril vierde in de Portugese eerste klasse.