Mirallas en Lukaku zetten Everton op weg naar plaats vier

Caroline Tonnelier
| 12 reacties
Mirallas en Lukaku zetten Everton op weg naar plaats vier
Foto: © Photonews

Everton heeft vanmiddag een uitstekende zaak gedaan in de strijd voor een plek in de Champions League. The Toffees wonnen met 3-0 van concurrent Arsenal en komen in de stand op één punt van The Gunners, met één match minder gespeeld. Lukaku nam de tweede treffer voor zijn rekening.

In dit zespuntenduel met het oog op de vierde stek stonden drie Belgen aan de aftrap. Mirallas en Lukaku startten bij Everton, Vermaelen moest hen proberen af te stoppen bij Arsenal. Het waren vooral de mannen in het blauw die uitblonken in Goodison Park.

Zowel Mirallas als Lukaku speelden een uitstekende eerste helft. Big Rom was al betrokken in het openingsdoelpunt van Naismith na iets minder dan een kwartier en nam zelf de tweede treffer voor zijn rekening. Op aangeven van Mirallas zorgde hij na een knappe actie voor de verdubbeling van de voorsprong.

Mirallas dwingt own-goal Arteta af

Arsenal ging in het begin van de tweede helft op zoek naar de aansluitingstreffer, maar Everton nam algauw weer de overhand. Mirallas en Lukaku bleven bijzonder gretig en de man uit Luik, die ook in de eerste helft al een paar keer dicht bij een doelpunt was, dwong de derde treffer af voor de thuisploeg. Het was uiteindelijk Arteta die de bal tegen zijn eigen netten werkte. Een eerredder zat er niet meer in voor Arsenal, dat zijn titelambities nu wel helemaal mag opbergen en zich nog moet reppen in de strijd om de vierde stek. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties