Canesin hoopt op Oostende: "Beter om hier seizoen te bevestigen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 10 reacties
Canesin hoopt op Oostende: "Beter om hier seizoen te bevestigen"
Foto: © Photonews

Waar ligt de toekomst van Fernando Canesin Matos. De voorbije dagen leek de Braziliaanse dribbelkont wel een speelbal tussen RSC Anderlecht en KV Oostende. Zijn eigen voorkeur is alvast duidelijk. "Het is beter voor mijn ontwikkeling om nog een seizoen te bevestigen aan de kust."

Cédric De Volder in Oostende

Enkele dagen geleden berichtten de vaderlandse media dat RSC Anderlecht Fernando Canesin Matos volgend seizoen opnieuw op Neerpede verwacht. Voetbalkrant.com ontkrachtte dat bericht ondertussen al. Dat kan je HIER nog eens nalezen. Maar wat wil de Brazilaan eigenlijk zelf?

"Het klopt dat er nog helemaal niets beslist is omtrent mijn toekomst", laat de Braziliaan weten. "Ik wil graag bij Oostende blijven, dus ik hoop dat Anderlecht en Oostende een akkoord kunnen sluiten. Maar als paars-wit wil dat ik de voorbereiding in Brussel vervolmaak, zal ik mijn contract respecteren."

"Heb een goed contact met Hasi"

En dat contract is nog twee seizoenen geldig. Een pientere collega merkte dan ook op dat een jaartje Oostende en een jaartje Anderlecht dé gulden middenweg is. "Was het maar zo gemakkelijk, hé. (lacht) Misschien kan je dat doorgeven aan de bestuurders? Ik ben er trouwens van overtuigd dat het voor mijn ontwikkeling wellicht ook beter is om nog een seizoen te bevestigen aan de kust."

Veel zal tussendoor afhangen van de (al dan niet nieuwe) oefenmeester van de landskampioen. Besnik Hasi is immers een fan van Canesin. Het was de huidige T1 van paars-wit die er destijds bij Ariël Jacobs op aandrong om de Braziliaan een kans te geven. "Het klopt dat ik een goed contact heb Hasi", besluit Canesin diplomatisch. "Maar dat zal nu niet meespelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties