Red Flames U19 maken achterstand goed: "Hebben soms een tikje nodig"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Red Flames U19 maken achterstand goed: "Hebben soms een tikje nodig"
Foto: © SC

De Red Flames U19 gingen op speeldag 2 van de eliteronde op weg naar het EK in Noorwegen deze zomer voorbij Tsjechië. Na de partij troffen we opgeluchte speelsters met vertrouwen.

Aernout Van Lindt in Brussel

“Ons doel is elke wedstrijd opnieuw te winnen”, aldus Margaux Van Ackere na de 2-1 tegen Tsjechië. “Als we op achterstand komen, dan zie je ons echt doorgaan. Tsjechië was zeker sterker dan Oekraïne, maar we hebben toch de drie punten gepakt.”

Het doorzettingsvermogen van dit team is groot: “Soms hebben we eens een tikje nodig om er echt uit te komen, lijkt het. We hebben het ook deze keer kunnen rechtzetten”, geeft de middenveldster nog mee.

“Tandje bijgestoken”

Soortgelijke woorden uit de mond van Tine de Caigny: “We waren tegen Oekraïne ook op achterstand gekomen, dus we hadden het gevoel dat we het konden rechtzetten tegen Tsjechië ook. Het was wel anders en moeilijker, want ze waren sterk en drukten hoog.”

Uiteindelijk was het de middenveldster van Club Brugge die zelf het winnende doelpunt maakte: “We hebben een tandje bijgestoken en ons in de tweede helft volledig gegeven. Dat heeft geholpen om ons over de streep te trekken. We kunnen het ook 90 minuten belopen, maar we missen wel nog redelijk veel kansen.”

Morgen praten we verder met deze twee talenten en laten we hen een licht schijnen op de match van donderdag tegen Duitsland, om 11 uur in het Koning Boudewijnstadion. Beide speelsters geloven alvast in een goede afloop.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties