Leermeester Courtois: "Thibaut is bij elk team de nummer één"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 9 reacties
Leermeester Courtois: "Thibaut is bij elk team de nummer één"
Foto: © Photonews

Thibaut Courtois was gisteren wederom dé reddende engel bij Atlético Madrid. Guy Martens kijkt dan ook met de glimlach naar de prestaties van zijn poulain. "Flitsen van Lionel Messi? Van Thibaut, ja!"

Door Cédric De Volder

Thibaut Courtois tekende in de de dubbele CL-confrontatie tegen FC Barcelona voor een glansrol. De Rode Duivel bestormt tegenwoordig de voetbalhemel met Altético Madrid, maar werd destijds gekneed door het betere handwerk van Guy Martens. Wat vindt de huidige doelmannencoach van KRC Genk over de prestaties van zijn poulain?

"Iedereen zat gisterenavond te wachten op een klasseflits van Lionel Messi", aldus Martens in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Maar de flitsen kwamen van Thibaut, hé. Hij is in de heen- en terugwedstrijd enorm bepalend geweest voor Atlético. Ook de manier waarop hij zijn verdediging rust schenkt is ongelooflijk. Die mannen stoppen aan hun eigen zestien met verdedigen. Elke bal die daar voorbij komt, is voor Courtois."

"Courtois en Cech behoren tot wereldtop"

Ondertussen ontstaat er een partijtje touwtje-trek tussen Chelsea en los Colchoneros om de diensten van de Rode Duivel. "Het is eigenlijk heel simpel: Thibaut zal bij eender welke ploeg de nummer één zijn. En Chelsea zal wellicht niet zo dom zijn om ook Petr Cech te houden als Thibaut komt. Je zet ook geen Messi op de bank, hé. (lacht) Thibaut en Cech behoren nu eenmaal, samen met Manuel Neuer, tot de beste doelmannen ter wereld."

Maar ook een topper heeft nog werkpuntjes. "Al is het bij Thibaut toch zoeken", lacht Martens. "Het uitvoetballen kan misschien beter, maar bij Atlético wordt de lange bal nu eenmaal meer gehanteerd. Bovendien benadruk ik liever het positieve. Ik merk toch op dat Courtois op positioneel vlak enorm veel stappen heeft gezet. Hoe dat komt? Hij voetbalt constant op een hoog niveau. En elke wedstrijd worden nieuwe zaken opgeslagen op je harde schijf."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties